αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απρόσμενες συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι που σκέφτονται «έξω από το κουτί» (και μπορείς να τις αντιγράψεις)

Πέντε απρόσμενες συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι που σκέφτονται «έξω από το κουτί» (και μπορείς να τις αντιγράψεις)

Υπάρχουν πολλοί έξυπνοι άνθρωποι εκεί έξω! Αλλά εκείνοι που πραγματικά σκέφτονται «έξω από το κουτί» είναι σπάνιοι και πιο δύσκολο να βρεθούν.

Αν θες να φτάσεις σε καινοτομίες και σε ιδέες που δεν έχουν σκεφτεί άλλοι άνθρωποι, πρέπει να βαδίσεις έξω από τα συνηθισμένα πλαίσια. Συχνά ακούμε για τους ανθρώπους που έχουν έναν «out of the box» τρόπο σκέψης. Είναι αυτοί που αμφισβητούν το status quo και βρίσκουν καινοτόμες λύσεις στα προβλήματα.

Εδώ είναι 5 συνήθειες που έχουν αυτά τα άτομα. Και μπορείς να τις αντιγράψεις αν θες να μπεις σε ένα τέτοιο μονοπάτι.

Ακούνε ανθρώπους με τους οποίους διαφωνούν

Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να είναι γύρω από άλλα άτομα που… συμφωνούν μαζί τους. Οι άνθρωποι που σκέφτονται «out of the box», από την άλλη, είναι έτοιμοι να ακούσουν ιδέες και απόψεις που θεωρούν λανθασμένες. Δεν αναζητούν απλώς κοσμοθεωρίες με τις οποίες συμφωνούν, αλλά θέλουν επίσης να ακούνε τις ιδέες με τις οποίες διαφωνούν. Έτσι ώστε να γνωρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα και -γιατί όχι- να αλλάξουν άποψη για κάτι, αν δουν ότι η άλλη πλευρά έχει δίκιο.

Μελετούν τις λύσεις σε άλλους τομείς

Η επόμενη από τις ασυνήθιστες συνήθειες τους είναι ότι παρατηρούν τις ζωές και τα επαγγέλματα των άλλων. Τι challenges αντιμετωπίζουν οι άλλοι;

Ανεξάρτητα από το αν εργάζεστε στον ίδιο τομέα ή έχετε το ίδιο πρόβλημα σε μία σχέση σας, αν είστε ένα τέτοιο άτομο έχετε τη συνήθεια να ερευνάτε και να μαθαίνετε πώς άλλοι άνθρωποι έχουν λύσει διάφορα προβλήματα στη ζωή τους. Μελετάτε τις λύσεις σε επιχειρηματικούς τομείς που δεν έχουν καν σχέση με εσάς. Η’ μπορεί να πιάσετε τον εαυτό σας να διαβάζει για τη θεραπεία μιας ψυχιατρικής νόσου που δεν έχετε καν ακούσει ποτέ πριν.

Γιατί; Η ανάγνωση σχετικά με τις λεπτομέρειες άλλων προβλημάτων μπορεί απροσδόκητα να δώσει απαντήσεις και έμπνευση για το πώς να αντιμετωπίσετε προβλήματα που μπορεί να έχετε στη δική σας ζωή.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε άλλες βιομηχανίες είναι παρόμοια με τα προβλήματα στη δική σας- και έχουν αναπτύξει πολύ διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης.

Αλλάζουν την καθημερινή ρουτίνα τους

Αυτό έχει γίνει ακόμα πιο εύκολο στην εποχή της remote εργασίας που ζούμε. Στις περισσότερες δουλειές, μπορείς να δουλέψεις έξω από τους 4 τοίχους του γραφείου.

Τα άτομα που σκέφτονται «έξω από το κουτί» αξιοποιούν πλήρως αυτή τη δυνατότητα. Αλλάζουν ρουτίνα και σκηνικό όποτε μπορούν. Εάν έχετε τη δυνατότητα να εργαστείτε με remote τρόπο, επιλέξτε να σηκώσετε και να πάτε σε ένα νέο μέρος για να δουλέψετε. Αν έχετε την ευελιξία, πηγαίνετε μια εκδρομή σε μια κοντινή πόλη ή ένα νησί.

Αλλάξτε τη ρουτίνα σας όσο το δυνατόν περισσότερο για να εισάγετε φρέσκια ενέργεια και έμπνευση στο μυαλό σας.

Δεν φοβούνται να αποτύχουν

«Δεν έχω αποτύχει. Απλά βρήκα 10.000 τρόπους που δεν θα λειτουργήσουν», έχει πει ο Thomas Edison.

Να είστε πρόθυμοι να ρισκάρετε και να δοκιμάσετε νέα πράγματα, ακόμα κι αν υπάρχει πιθανότητα αποτυχίας. Οι άνθρωποι που πάνε έξω από την πεπατημένη κατανοούν ότι η αποτυχία είναι ένα κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας και δεν φοβούνται να την αγκαλιάσουν. Μπορούν να μάθουν από τα λάθη τους και να τα χρησιμοποιούν ως ευκαιρία να αναπτυχθούν και να βελτιωθούν.

Μπορούν να έχουν δύο αντίθετες ιδέες στο μυαλό ταυτόχρονα

Οι τύποι που σκέφτονται «έξω από το κουτί» είναι σε θέση να έχουν δύο αντίθετες ιδέες στο μυαλό τους ταυτόχρονα. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι σε θέση να σκέφτονται κριτικά και να εξετάζουν πολλαπλές προοπτικές.

Αυτή η ικανότητα, γνωστή ως «γνωστική ευελιξία», σας επιτρέπει να βλέπετε τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και να εξετάζετε πολλαπλές απόψεις. Σημαίνει ότι δεν περιορίζεστε στους παραδοσιακούς τρόπους σκέψης και είστε σε θέση να λάβετε υπόψη πολλαπλές απόψεις για να βρείτε την καλύτερη λύση.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραιτήθηκε από την δουλειά της και τώρα βγάζει χρήματα ταξιδεύοντας: Μία full-time ψηφιακή νομάς μιλά στο It’s Possible

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =