αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απρόσμενα σημάδια που δείχνουν ότι πλησιάζεις στους μεγάλους στόχους σου (και να γίνεις η καλύτερη version του εαυτού σου)

Πέντε απρόσμενα σημάδια που δείχνουν ότι πλησιάζεις στους μεγάλους στόχους σου (και να γίνεις η καλύτερη version του εαυτού σου)

«Γίνε η καλύτερη version του εαυτού σου». Σίγουρα έχεις ακούσει αυτή την συμβουλή. Σε κάποια ομιλία, σεμινάριο, βίντεο, podcast. ‘Η σε κάποιο άρθρο. Και είναι αλήθεια ότι το να εξελίσσεσαι συνεχώς, μπορεί να σε φέρει πιο κοντά στους στόχους σου.

Αλλά πως μπορείς να ξέρεις ότι είσαι σε καλό δρόμο; Εδώ είναι 5 απρόσμενα σημάδια που δείχνουν ότι πλησιάζεις στο να γίνεις η καλύτερη vesrion του εαυτού σου. Και τελικά να φτάσεις στην επιτυχία- όπως κι αν ορίζεται αυτή για εσένα.

1# Κάνεις μόνος σου «την δουλειά» και δεν γίνεσαι βάρος κανενός. Όσο πιο ώριμος είσαι, τόσο περισσότερο μπορείς να διαχειριστείς τα (σχεδόν) πάντα μόνος σου και νιώθεις ότι δεν θέλεις να είσαι το βάρος κανενός. Λες πάντα, «το ‘χω», σε όσους είναι ειλικρινά πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Βεβαίως αυτό το σενάριο δεν έχει μόνο θετικά. Μπορεί να νιώσεις μοναξιά και απομόνωση, αλλά νιώθεις παράλληλα περήφανος για τον εαυτό σου γιατί είσαι ισχυρός και ανεξάρτητος.

2# Ξέρεις τα αδύναμα σημεία σου. Είναι σημαντικό να ξέρεις τις αδυναμίες σου. Είτε πρόκειται για το άγχος σου, τις εναλλαγές της διάθεσης, τα ζητήματα εμπιστοσύνης ή άλλα ζητήματά που διαταράσσουν την ευημερία σου. Άλλωστε όλοι έχουμε αδύναμα σημεία. Είναι σημαντικό να κατανοήσεις πότε, πώς και σε ποιες συνθήκες εμφανίζονται αυτά τα ζητήματα. Και να καταβάλεις κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα ξεπεράσεις. 

3# Θες να κόβεις τις περιττές σχέσεις. Όσο περνάει ο καιρός θα νιώθεις ότι έχεις πολλούς γνωστούς αλλά λίγους φίλους. Αρχίζεις να αμφισβητείς τις σχέσεις σου με άλλους ανθρώπους. Αρχίζεις να συνειδητοποιείς ποιος είναι αληθινός και ποιος όχι, ποιος θέλει να μείνει στη ζωή σου ή το αντίστροφο. Θα νιώσετε απογοητευμένοι, ένοχοι και λυπημένοι που χάσατε ορισμένους φίλους που αγαπήσατε, αλλά είστε αρκετά γενναίοι για να αφήσετε τις σχέσεις που ήταν τοξικές. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

4# Νιώθεις ότι… δεν προλαβαίνεις. Τις περισσότερες φορές νιώθετε ότι το 24ωρο… δεν είναι αρκετό. Μετά βίας κοιμάστε αρκετά και βρίσκεστε πάντα σε πολυάσχολες καταστάσεις. Είναι δύσκολο πολλές φορές να αφιερώσετε χρόνο για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Πάντα θα υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε και μερικές φορές είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας, στοχεύοντας σε μεγάλα αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει όμως ότι έχετε μια ισχυρή αποφασιστικότητα και θέλετε να φτάσετε στην επιτυχία.

5# Δύσκολα εμπιστεύεσαι ανθρώπους. Όχι μόνο επειδή είστε επιλεκτικοί με τους φίλους σας όπως λέγαλε πριν, αλλά και επειδή δεν θέλετε να επηρεάζεστε από τις χαζομάρες των ανθρώπων. Έχετε απογοητευτεί πολλές φορές από προδοσίες και αθετημένες υποσχέσεις. Ξέρετε ακριβώς πώς λειτουργεί ο πραγματικός κόσμος. Από την άλλη, μόλις εμπιστευτείς κάποιους ανθρώπους, θα τους είσαι πιστός και θα κάνεις τα πάντα για να διατηρήσεις αυτή τη σχέση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο… βιογραφικό του κόσμου: Το έφτιαξε ο Leonardo da Vinci για τον εαυτό του (Εικόνα)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − two =