αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλοί τρόποι με τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι «ρυθμίζουν» την τύχη τους

Πέντε απλοί τρόποι με τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι «ρυθμίζουν» την τύχη τους

Το ακούμε συχνά και στην Ελλάδα: «Αυτός ήταν τυχερός», λένε πολλοί για έναν πετυχημένο άνθρωπο. Βλέποντας την διαδρομή τους «από έξω», όντως οι πετυχημένοι άνθρωποι μοιάζουν να είναι πιο τυχεροί από τους υπόλοιπους. Σαν να έχουν μαζί τους μια αόρατη δύναμη. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Μαγικό ραβδί δεν υπάρχει. Αυτό που καταφέρνουν όμως οι πετυχημένοι άνθρωποι, είναι να «ρυθμίζουν» την τύχη τους.

Με απλά λόγια, κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις και δημιουργούν τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε να φαίνονται τυχεροί. Αυτή η τύχη όμως δεν έχει έρθει από μόνη της. Οι κινήσεις που έχουν κάνει οι ίδιοι την έχουν δημιουργήσει. Τώρα θα δούμε 5 απλούς τρόπους με τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι καταφέρνουν… να είναι πιο τυχεροί από τους υπόλοιπους. Μπορείς να το κάνεις και εσύ.

1# Αναζήτα νέα challenges

Ψάξε συνεχώς για νέες ευκαιρίες που θα σε κάνουν να εξελιχτείς να και ξεχωρίσεις. Ακόμα κι αν στην αρχή κάτι μοιάζει αδύνατο. Ένα λάθος που κάνουν πολλοί, είναι απλά να ακολουθούν άλλους ανθρώπους και δεν κάνουν κάτι που «δεν έχει ξανά συμβεί». Κάνε τολμηρές κινήσεις. Μην πας στον δρόμο που πάνε οι άλλοι.

2# Σωστοί άνθρωποι γύρω

Το έχουμε ξανά πει. Τα άτομα που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Κάνε παρέα και συνδέσου με τους σωστούς ανθρώπους, που έχουν παρόμοιους στόχους με εσένα. Βρες και ανθρώπους που έχουν φτάσει ήδη εκεί που θες να πας. Σίγουρα θα έχουν κάποια καλή συμβουλή να σου δώσουν. Και μετά θα φαίνεσαι και εσύ… πιο τυχερός.

3# Έχε περιέργεια

Δες λεπτομέρειες που οι άλλοι δεν παρατηρούν. Κάνε ερωτήσεις που οι άλλοι δεν κάνουν. Με απλά λόγια να είσαι πάντα περίεργος και να βρίσκεις νέες λύσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν. Κάπως έτσι έρχονται μερικές μεγάλες ευκαιρίες.

4# Μην περιμένεις την «τέλεια στιγμή»

Επίσης ένα λάθος που βλέπουμε και στην Ελλάδα. Πολλοί, ενώ έχουν μια καλή ιδέα, αναβάλουν τα σχέδια τους… για αργότερα. Παραθέτοντας μια σειρά από δικαιολογίες, τις οποίες έχουμε αναλύσει σε παλαιότερα άρθρα. Δεν υπάρχει «τέλεια στιγμή». Ξεκίνα τώρα.

5# Συγκεκριμένοι στόχοι

Είναι ακόμα καλύτερο να τους γράψεις σε ένα κομμάτι χαρτί. Έχε συγκεκριμένους στόχους και φτιάξε ένα πλάνο για το πως θα πετύχεις τον κάθε έναν από αυτούς. Παρέμεινε συγκεντρωμένος εκεί, χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου από εξωγενείς παράγοντες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 14 =