αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλοί τρόποι για να συγκεντρωθείς μέσα σε 3 λεπτά

Πέντε απλοί τρόποι για να συγκεντρωθείς μέσα σε 3 λεπτά

Μέσα στην χαοτική καθημερινότητα, είναι εύκολο να αποσπαστεί η προσοχή σου. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να είσαι λιγότερο παραγωγικός και να χρειάζεσαι τελικά περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσεις τα tasks που θες.

Τα καλά νέα: Υπάρχουν απλοί, έξυπνοι τρόποι για να διορθώσετε την κατάσταση και να επαναφέρετε γρήγορα το μυαλό σας στον σωστό δρόμο. Άλλωστε, όλοι έχουμε στιγμές όπου το μυαλό μας αρχίζει να περιπλανιέται ή η αναβλητικότητα κάνει την εμφάνιση της. Το σημαντικό είναι να καταφέρεις να συγκεντρωθείς πάλι και να ολοκληρώσεις τις δουλειές που θες.

Εδώ είναι 5 απλοί τρόποι για να συγκεντρωθείς μέσα σε 3 λεπτά:

1# Πάρε μερικές βαθιές ανάσες. Όταν νιώθεις ότι το μυαλό σου… ξεφεύγει, πάρε μερικές βαθιές ανάσες. Θα νιώσεις ότι «καθαρίζεις» το μυαλό σου και επανεστιάζεις εκεί που θες.

2# Κλείσε όλα τα περιττά tabs. Έχεις πολλά ανοιχτά παράθυρα στον υπολογιστή σου; Δεν είσαι ο μόνος. Ήρθε η ώρα να τα κλείσεις για κάποιο χρονικό διάστημα. Και να εστιάσεις στην εργασίας που θες να ολοκληρώσεις. Αν κοιτάς σε… πολλά μέτωπα, μάλλον δεν θα είσαι ποτέ συγκεντρωμένος.

3# Κάνε μια μικρή παύση. Σήκω από την θέση σου. Πήγαινε φτιάξε έναν καφέ ή βγες για λίγο στον καθαρό αέρα. Μια μικρή παύση θα σε βοηθήσει να επιστρέψεις με πιο φρέσκο μυαλό στη δουλειά.

4# Γράψε ένα πράγμα που πρέπει να κάνεις αμέσως. Αρχικά φτιάξε μια to-do λίστα με μερικά πράγματα που θες να κάνεις. Στην συνέχεια γράψε το Νο1 task που πρέπει να κάνεις τώρα, και θα κάνει την διαφορά. Ξεκίνα να δουλεύεις σε αυτό.

5# Άκου ένα ήρεμο τραγούδι. Βάλε τα ακουστικά σου και άκου ένα χαλαρό τραγούδι για μερικά λεπτά. Θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις το μυαλό σου και να συγκεντρωθείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + eleven =