αρχικηVIRALΠέντε απλοί τρόποι για να κρατήσεις το σπίτι σου δροσερό χωρίς να ανάψεις κλιματιστικό

Πέντε απλοί τρόποι για να κρατήσεις το σπίτι σου δροσερό χωρίς να ανάψεις κλιματιστικό

Οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει και θυμίζουν καλοκαίρι. Αλλά ταυτόχρονα, οι τιμές του ρεύματος παραμένουν στα ύψη. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να διατηρήσεις το σπίτι σου δροσερό χωρίς την χρήση κλιματιστικού; Εδώ είναι 5 απλοί τρόποι.

Αφήστε το απογευματινό δροσερό αεράκι να μπει στο σπίτι. Αν η θερμοκρασία είναι σχετικά χαμηλή όταν πέσει ο ήλιος, ανοίξτε τα παράθυρα του σπιτιού ώστε να μπει λίγο αεράκι στο σπίτι και να το δροσίσει. Απλά, βεβαιωθείτε ότι θα τα κλείσετε και πάλι, προτού η θερμοκρασία αρχίσει να παίρνει και πάλι την «ανηφόρα».

Μην χρησιμοποιείτε λάμπες πυρακτώσεως. Οι συγκεκριμένες λάμπες όχι μόνο καταναλώνουν πολύ περισσότερη ενέργεια από τις LED για παράδειγμα, αλλά εκλύουν παράλληλα και πολύ περισσότερη θερμότητα.

Κουρτίνες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το φως του ήλιου που μπαίνει από τα παράθυρα δημιουργεί στο σπίτι μας μια μικρογραφία του φαινομένου του θερμοκηπίου, εγκλωβίζοντας τη ζέστη στο εσωτερικό. Τραβήξτε λοιπόν, τις κουρτίνες σας και δημιουργήστε φυσική δροσιά.

Αποφύγετε όσο μπορείτε τη χρήση της ηλεκτρικής κουζίνας και του φούρνου. Και τα δύο αυτά προσθέτουν άχρηστη θερμότητα στο σπίτι. Αντί αυτού, χρησιμοποιήστε το υπαίθριο μπάρμπεκιου ή μια ψησταριά εξωτερικής χρήσης ή επιλέξτε να φάτε μια δροσερή σαλάτα κι ένα σάντουιτς. Οι κατσαρόλες, οι βραστήρες και οι χύτρες ταχύτητας είναι μερικές ακόμα συσκευές που ανεβάζουν τη θερμοκρασία στο σπίτι σας.

Φυτέψτε ένα δέντρο. Αν έχετε τη δυνατότητα και τον απαραίτητο χώρο στον κήπο ή την αυλή σας, φυτέψτε δέντρα από την πλευρά που «χτυπάει» περισσότερο ο ήλιος. Η επιπλέον σκιά που θα προσθέσουν τα δέντρα θα προστατέψει το σπίτι σας από τις ακτίνες του ήλιου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + thirteen =