αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλοί τρόποι για να «καθαρίσεις» το μυαλό σου

Πέντε απλοί τρόποι για να «καθαρίσεις» το μυαλό σου

Μέσα στην γρήγορη και αγχωτική καθημερινότητα που ζούμε, είναι πιθανό να νιώθεις ότι το μυαλό σου έχει «κολλήσει» σε κάποιες στιγμές.

Εδώ είναι μερικά σημάδια που πρέπει να δείτε στον εαυτό σας: Αισθάνεστε απογοήτευση και καταπίεση. Προσπαθείτε να προχωρήσετε για να ολοκληρώσετε μια εργασία, αλλά αισθάνεστε κολλημένοι Δυσκολεύεστε να ολοκληρώσετε οποιεσδήποτε εργασίες που απαιτούν να σκεφτείτε, να σχεδιάσετε στρατηγική ή να κινηθείτε δημιουργικά. Δυσκολεύεστε να παράξετε αποτελέσματα υψηλής ποιότητας. Δυσκολεύεστε να περιγράψετε πώς νιώθετε και τι βιώνετε.

Ένα τέτοιο «κόλλημα» δεν είναι πάντα ορατό, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό. Επιπλέον, μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, ποικίλλει σε διάρκεια και μπορεί να συμβεί την πιο άβολη στιγμή. Και μετά;

Εδώ είναι 5 τρόποι για να «καθαρίσεις» το μυαλό σου, όταν νιώθεις ότι έχεις κολλήσει.

Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα: Είμαστε γεμάτοι ενέργεια, και τα διανοητικά μπλοκ δημιουργούνται όταν αυτή η ενέργεια μένει στάσιμη. Η τακτική σωματική δραστηριότητα βοηθά στην πρόληψη και την αφαίρεση του μπλοκαρίσματος. Σωματικά, η άσκηση στέλνει αίμα στον εγκέφαλο, κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει να σκεφτόμαστε πιο καθαρά.

Πάρτε ένα βιβλίο ζωγραφικής και ξεκινήστε να χρωματίζετε: Ο χρωματισμός είναι χαλαρωτικός και σας επιτρέπει να κάνετε τους… δημιουργικούς σας χυμούς να ρέουν χωρίς να χρησιμοποιείτε μεγάλη εγκεφαλική δύναμη. Μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλο και το σώμα σας να χαλαρώσουν, για να βελτιώσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Όταν χρωματίζουμε, ενεργοποιούνται διάφορα μέρη των εγκεφαλικών ημισφαιρίων του εγκεφάλου μας.

Προγραμματίστε τον ύπνο σας: Το να βάλετε τον ύπνο σας στο πρόγραμμα, σας βοηθά να ρυθμίσετε την ποσότητα που λαμβάνετε. Με τον περισσότερο ύπνο, ο εγκέφαλός σας έχει χρόνο να χαλαρώσει.

Μουσική: Η μουσική μπορεί να χρησιμεύσει ως μια μορφή θεραπείας για να μας βοηθήσει να επεξεργαστούμε τα συναισθήματα και να λειτουργήσει ως ηρεμιστικός παράγοντας. Η ακρόαση μουσικής έχει επίσης θετικά αποτελέσματα στον εγκέφαλό μας.

Κάνε έναν περίπατο έξω. Έχουμε ξανά μιλήσει για την τακτική του Steve Jobs και του Αριστοτελη. Ο Steve Jobs πήγαινε συχνά για περιπάτους. Με αυτό τον τρόπο «καθάριζε» το μυαλό του και ευελπιστούσε ότι θα του έρθει η «μεγάλη ιδέα». Ήταν μια καλύτερη κατάσταση, από το να είσαι κλεισμένος μέσα σε 4 τοίχους ενός γραφείου.

Επίσης εφάρμοζε τα «walking meetings»- δηλαδή επαγγελματικές συναντήσεις ενώ περπάταγε. Ο Jobs πίστευε ότι το να κλειστείς σε ένα δωμάτιο και να συζητάς για ώρες, δεν είναι το ιδανικό σκηνικό για να βγει στην επιφάνεια η δημιουργικότητα και η καινοτομία. Έτσι, πολύ συχνά όταν ήθελε να συναντηθεί με ένα ή περισσότερα άτομα, πρότεινε στην άλλη πλευρά να πάνε για έναν περίπατο. Κατά την διάρκεια αυτής της βόλτας συζητούσαν τα επαγγελματικά θέματα που ήθελαν. Βέβαια ο Jobs δεν είναι ο μόνος που εφάρμοζε μια τέτοια τακτική. Σε μια πολύ πιο παλιά εποχή, εκεί όπου τα τεχνολογικά μέση ήταν πολύ πιο «πρωτόγονα», κάτι παρόμοιο έκανε και ο Αριστοτέλης. Ο οποίος συχνά επέλεγε να περπατά για να γίνει πιο δημιουργικός και να βοηθήσει το μυαλό του να παράγει νέες ιδέες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 7 =