αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλές συνήθειες που θα σε κάνουν να σκέφτεσαι πιο γρήγορα

Πέντε απλές συνήθειες που θα σε κάνουν να σκέφτεσαι πιο γρήγορα

Πιθανόν σου έχει τύχει πολλές φορές: Να έχεις κάποια διαμάχη με έναν άνθρωπο, και αρκετές ώρες μετά να σκέφτεσαι για το «τι έπρεπε να του έχεις απαντήσει». Οι καλές ιδέες σου ήρθαν δηλαδή στο μυαλό, αλλά πολύ πιο μετά από την στιγμή που έπρεπε. Δεν πειράζει – σχεδόν όλοι έχουμε βρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να κάνετε ενεργά βήματα για να σκέφτεστε πιο γρήγορα σε τέτοιου είδους καταστάσεις και άλλες. Η γρήγορη σκέψη μπορεί να σε ωφελήσει σε πολλές στιγμές στη ζωή σου. Για παράδειγμα, το να μπορείτε να αναγνωρίζετε πιθανούς κινδύνους κατά την οδήγηση μπορεί να σας επιτρέψει να φρενάρετε και να ελιχθείτε γύρω τους με ασφάλεια. Ομοίως, μπορείτε να αντιδράσετε γρήγορα εάν πέσει ένα ποτήρι στο πάτωμα.

Η γρήγορη σκέψη μπορεί να σε βοηθήσει και μέσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον. Ίσως να χρειάζεται να βρεις γρήγορες λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν. ‘Η να είσαι αποτελεσματικός ενώ κάνεις πωλήσεις στο τηλέφωνο και αλληλεπιδράς με έναν πελάτη.

Το να μπορείς να «κοσκινίζεις» τις σχετικές πληροφορίες, να τις επεξεργάζεσαι και να βρίσκεις γρήγορα μια εξαιρετική λύση είναι σημαντικό για τη ζωή του καθενός.

Αλλά πως μπορείς να αποκτήσεις πιο γρήγορη σκέψη; Ενώ ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και το κάθε μυαλό λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο, υπάρχουν μερικές απλές συνήθειες που αν τις εντάξεις στην καθημερινότητα σου μπορούν να σε βελτιώσουν σε αυτό το κομμάτι. Εδώ είναι 5 από αυτές:

1#Φρόντισε την υγεία σου συνολικά. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ψυχικής ευεξίας. Ένα άτομο είναι φυσικά σε θέση να σκεφτεί πιο καθαρά εάν είναι ξεκούραστο, έχει καλή διατροφή και είναι καλά ενυδατωμένο. Με τα πιο απλά λόγια, ένας υγιής εγκέφαλος είναι ένας γρήγορα σκεπτόμενος εγκέφαλος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν σταθερό, καλό ύπνο όποτε είναι δυνατόν. Επιπλέον, μια υγιεινή διατροφή μπορεί να κάνει θαύματα στον εγκέφαλό σας.

2# Γρίφοι και τεστ για το μυαλό. Όχι, δεν χρειάζεται να φτιάχνεις παζλ με αμέτρητα κομματάκια που χρειάζονται… χρόνια για να συναρμολογηθούν. Αλλά μερικές ασκήσεις για το μυαλό με χαρτί και μολύβι είναι πάντα χρήσιμες. Οι αναζητήσεις λέξεων, τα quiz και οι γρίφοι, μπορούν να σας βοηθήσουν να βάλετε τον εγκέφαλό σας σε πιο γρήγορη κίνηση. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε έντυπα βιβλία ή εκτυπώσεις αντί για apps για αυτό. Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε πάρα πολύ χρόνο στις οθόνες και το «μπλε φως» μπορεί να κουράσει το μυαλό μας. Τα παιχνίδια που περιλαμβάνουν κάρτες μνήμης είναι επίσης χρήσιμα.

3# Εξάσκηση σε debates. Συγκεντρώστε μερικούς από τους φίλους σας και κάντε μερικά χαλαρά debates. Επιλέξτε μερικά θέματα και εξασκηθείτε στην αντιπαράθεση, βάζοντας στο τραπέζι τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς. Κάντε εναλλαγές και πάρτε ρόλο σε κάθε πλευρά, ώστε να μάθετε πώς να υπερασπίζεστε την κάθε πλευρά, και να δείτε πόσο καλά μπορείτε να αναδείξετε τα εκάστοτε σημεία. Το κλειδί εδώ είναι να μπορείς να συζητάς με λογική, χωρίς να θυμώνεις, να φωνάζεις ή να υβρίζεις.

4# Μάθε μια νέα γλώσσα. Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας (ακόμη και των βασικών) μπορεί επίσης να βοηθήσει τον εγκέφαλο σας. Δημιουργεί νέους δρόμους και διατηρεί το μυαλό σας ενεργό και υγιές. Ακόμα και μόνο η εκμάθηση μερικών νέων λέξεων σε άλλες γλώσσες ακουστικά και όχι οπτικά, μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία αυτών των νέων μονοπατιών. Δοκιμάστε κάτι απλό, όπως το να μάθετε πώς να λέτε «ευχαριστώ» ή «καλημέρα» σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες. Στη συνέχεια, αυξήστε αυτόν τον αριθμό μέχρι να τα θυμηθείτε όλα καθαρά. Προσθέστε περισσότερες λέξεις μετά.

5# Πέρνα χρόνο μόνος μέσα στην ησυχία. Αυτό βοηθά σε πολλά κομμάτια της ζωής μας. Βοηθά και εδώ. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε καθόλου χρόνο μέσα σε ησυχία, από τη στιγμή που ξυπνάμε μέχρι την στιγμή που κοιμόμαστε. Βάλτε στο πρόγραμμα σας συγκεκριμένες ώρες στις οποίες δεν θα κάνετε τίποτα. Απλά θα κάθεστε μόνος, σε ένα ήσυχο μέρος. Αφήστε το μυαλό και τις αισθήσεις σας να ξεκουραστούν χωρίς να χρειάζεται να «απαντήσετε» σε τίποτα. Μην ξεχνάς ότι ακόμα και ο Bill Gates περνά μια εβδομάδα, μόνος μέσα σε μια καλύβα. Και είναι μια σπουδαία τακτική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − three =