αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλές κινήσεις για να κερδίζεις την εμπιστοσύνη των άλλων μέσα στα πρώτα λεπτά

Πέντε απλές κινήσεις για να κερδίζεις την εμπιστοσύνη των άλλων μέσα στα πρώτα λεπτά

Η εμπιστοσύνη είναι ένα από αυτά τα πράγματα που οικοδομούμε με την πάροδο του χρόνου. Χρειάζεται δουλειά για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη κάποιου.

Αλλά, σίγουρα θα ήταν ωραίο να την αποκτήσετε αμέσως. Θα ήταν χρήσιμο σε διάφορες περιπτώσεις.

Σε μία συνέντευξη για δουλειά.

Στην πρώτη συνάντηση με πελάτη.

Στο πρώτο δείπνο με ένα άτομο.

Όποια και αν είναι η κατάσταση, το να κερδίσεις την εμπιστοσύνη κάποιου σε μια στιγμή είναι αρκετά σημαντικό. Και όπως κάθε δεξιότητα, το μόνο που χρειάζεται είναι η πειθαρχία για να χτίσεις τις σωστές συνήθειες.

Εδώ είναι 5 μικρές συνήθειες που πρέπει να καλλιεργήσετε εάν θέλετε οι άνθρωποι να σας εμπιστευτούν αμέσως:

1) Κάνε οπτική επαφή

Ας ξεκινήσουμε το βασικό για την δημιουργία μιας σύνδεσης – κοιτάξτε τον άλλον στα μάτια.

Η οπτική επαφή δείχνει εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια.

Και κάπως έτσι δημιουργείται μια σύνδεση.

Γι’ αυτό, αν κάποιος αποστρέφει το βλέμμα του, είναι πολύ δύσκολο να συνδεθεί. Και πολύ πιο δύσκολο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του συνομιλητή του.

Κοίτα τον άλλο στα μάτια λοιπόν. Φρόντισε όμως να μην υπερβάλεις. Η υπερβολική οπτική επαφή μπορεί γρήγορα να μετατραπεί από φιλική σε… ανατριχιαστική.

2) Ανοιχτή γλώσσα του σώματος

Η σωστή οπτική επαφή είναι μόνο ένα παράδειγμα ανοιχτής γλώσσας του σώματος. Μπορείτε να προχωρήσετε πέρα ​​από αυτό και να δείξετε ανοιχτό πνεύμα και αφοσίωση με άλλους τρόπους.

Οπως:

Χαλαρή στάση
Γέρνοντας ελαφρά προς τα εμπρός
Κρατώντας τα χέρια και τα πόδια σας μη σταυρωμένα
Ανοιχτές παλάμες
Να είστε στραμμένοι προς το άτομο με το οποίο μιλάτε

Και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε! Ένα γνήσιο χαμόγελο θεωρείται παγκοσμίως ως ένδειξη ότι είστε φιλικοί και ανοιχτοί – και πιθανώς κάποιος αξιόπιστοι.

3) Ανοίξου

Είναι λογικό ότι αν θέλετε να συνδεθείτε με άλλους, πρέπει να έχετε το θάρρος να ανοιχτείτε.

Βλέπετε, αυτό που υποδηλώνει αυτή η συνήθεια είναι ότι εμπιστεύεστε το άτομο με το οποίο μιλάτε αρκετά για να είστε ο εαυτός σας μαζί του. Και έτσι λειτουργεί η εμπιστοσύνη – τείνουμε να εμπιστευόμαστε αυτούς που μας εμπιστεύονται.

4) Να είσαι στην ώρα του

Είναι μια απλή κίνηση για να σε εμπιστευτεί ο άλλος. Αν δεν μπορείς να είσαι καν στην ώρα σου σε ένα ραντεβού, τότε τι να περιμένει ο άλλος. Φρόντισε λοιπόν να είσαι τυπικό σε αυτό.

Επίσης αν αργείς σε συναντήσεις, προθεσμίες κ.α. δείχνεις ότι δεν σέβεσαι τον χρόνο του άλλου.

5) Βρείτε κάτι κοινό

Αν θέλατε να φτιάξετε ένα σπίτι, θα επιλέγατε έναν εργολάβο που βρήκατε στο διαδίκτυο ή κάποιον που γνωρίζει ένας φίλος σας; Το πιθανότερο είναι ότι θα διαλέξεις το δεύτερο, σωστά; Γιατί είναι φυσικό να εμπιστευόμαστε ανθρώπους με τους οποίους έχουμε κάτι κοινό.

Εφαρμόστε αυτήν την αρχή εάν θέλετε κάποιος να σας εμπιστευτεί κάποιος αμέσως. Μπορεί να μην έχετε κοινό φίλο, αλλά ίσως βρείτε κοινό έδαφος στα ενδιαφέροντα ή τις εμπειρίες σας.

Όταν συναντάμε κάποιο νέο άτομο και ανακαλύπτουμε ότι και οι δύο έχουμε ένα κοινό ενδιαφέρον για κάτι, νιώθουμε μια αίσθηση οικειότητας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 1 =