αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέντε απλά tips για να μην ξεμένεις από χρήματα στη μέση του μήνα

Πέντε απλά tips για να μην ξεμένεις από χρήματα στη μέση του μήνα

Σε όλους μας έχει τύχει: Να ξεμείνουμε από χρήματα στη μέση του μήνα. Και παραπάνω από μια φορά. Είναι λογικό σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου ο μισθός είναι (συνήθως) χαμηλός. Ωστόσο, όπως λένε πολλοί μεγάλοι επιχειρηματίες, δεν μετρά μόνο το πόσα χρήματα παίρνεις. Μετρά -κυρίως- το πόσα χρήματα ξοδεύεις και που.

Τώρα λοιπόν θα δούμε 5 απλά tips για να μην ξεμένεις από χρήματα στο τέλος του μήνα. Μπορείς να τα εφαρμόσεις άμεσα.

1# Περίμενε τις προσφορές. Ναι εκεί μπορείς να βρεις τα προϊόντα που θες, σε χαμηλότερες τιμές. Λίγη υπομονή.

2# Αντικατέστησε μια έξοδο, με μάζωξη στο σπίτι με φίλους. Είναι Τετάρτη βράδυ, σκέφτεσαι να βγεις με την παρέα σου, γιατί να μην τους φέρεις στο σπίτι σου να δείτε έναν αγώνα ή μια ταινία; Σίγουρα θα ξοδέψεις λιγότερα χρήματα.

3# Πλήρωσε τις υποχρεώσεις σου στις αρχές του μήνα. Πρώτα η δουλειά και μετά η διασκέδαση. Είναι καλύτερα και για την ψυχολογία σου να ξέρεις οτι δεν έχεις καμία υποχρέωση να τρέχει. Και φυσικά θα κοντρολάρεις καλύτερα το μπάτζετ σου.

4# Κατέγραψε τα έξοδα σου. Είναι το tip που λένε πολλοί οικονομικοί σύμβουλοι. Κάνε καταγραφή στην αρχή κάθε μήνα. Να ξέρεις που ξοδεύεις τι, και να κάνεις τις… περικοπές που χρειάζονται.

5# Άσε τις πιστωτικές κάρτες. Μπορεί αυτές να φαίνονται ως ένα χρήσιμο εργαλείο, ωστόσο όταν είσαι «οριακά» στα οικονομικά σου μπορούν να αποτελέσουν… παγίδα. Αφού θα κάνεις έξοδα χωρίς να το καταλάβεις, και στην συνέχεια θα πρέπει να τα πληρώσεις μαζεμένα. Το χρέος αυτό θα σε «βαραίνει» κάθε μήνα και θα σε βγάζει εκτός μπάτζετ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − six =