αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλά σημάδι που δείχνουν ότι είσαι πιο δημιουργικός από ότι νομίζεις. Και ήρθε η ώρα να το αξιοποιήσεις

Πέντε απλά σημάδι που δείχνουν ότι είσαι πιο δημιουργικός από ότι νομίζεις. Και ήρθε η ώρα να το αξιοποιήσεις

Η δημιουργικότητα δεν έρχεται πάντα… με ένα πινέλο ή μια κιθάρα. Είναι παρόν στην καθημερινή μας ζωή, συχνά με τρόπους που δεν αναγνωρίζουμε καν.

Η ψυχολογία μας λέει ότι η δημιουργικότητα δεν είναι μόνο η δημιουργία αριστουργημάτων. Έχει να κάνει με την επίλυση προβλημάτων, την καινοτομία και το να βλέπεις τα πράγματα από μια νέα οπτική.

Και μάντεψε: Είστε πιθανότατα πιο δημιουργικοί από ό,τι πιστεύετε για τον εαυτό σας. Εδώ είναι 5 σημάδια.

1) Βλέπετε συνδέσεις που οι άλλοι δεν βλέπουν

Η δημιουργικότητα δεν είναι μόνο να ζωγραφίζεις ένα όμορφο τοπίο ή να συνθέτεις μια συμφωνία. Πρόκειται για τη σύνδεση κουκκίδων που οι άλλοι δεν μπορούν καν να δουν.

Μπορεί να μην πιστεύετε ότι είστε δημιουργικοί, αλλά αν βρείτε μοτίβα εκεί όπου οι άλλοι βλέπουν το χάος, αυτό είναι δημιουργικότητα στη δουλειά. Αυτό θα μπορούσε να φανεί στον τρόπο με τον οποίο επιλύετε προβλήματα στη δουλειά, στον τρόπο που τακτοποιείτε τα έπιπλα στο σαλόνι σας ή ακόμα και στον τρόπο που μαγειρεύετε ένα γεύμα.

2) Νιώθεις άνετα με την ασάφεια

Ένα άλλο σημάδι του να είσαι πιο δημιουργικός από όσο φαντάζεσαι είναι η άνεση με την ασάφεια. Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται τα πάντα γραμμένα, αλλά όχι εσείς, σωστά;

Ακόμα και αν αλλάξουν τα σχέδια στην διάρκεια ενός ταξιδιού. Εκεί που οι άλλοι αγχώνονται, εσύ βρίσκεις λύσεις και νέες διαδρομές.

Ο διάσημος ψυχολόγος Rollo May είπε κάποτε: «Η δημιουργικότητα προκύπτει από την ένταση μεταξύ του αυθορμητισμού και των περιορισμών». Έτσι, αν είστε κάποιος που αγκαλιάζει την αβεβαιότητα και τη βλέπει ως ευκαιρία και όχι ως περιορισμό, συγχαρητήρια! Η ικανότητά σας να ευδοκιμείτε στην ασάφεια είναι απόδειξη της δημιουργικότητάς σας.

3) Δεν φοβάσαι την αποτυχία

Εδώ είναι μια ωμή αλήθεια: Οι δημιουργικοί άνθρωποι συχνά αποτυγχάνουν. Αποτυγχάνουν πολύ. Αλλά η διαφορά είναι ότι δεν βλέπουν την αποτυχία ως ένα τελικό σημείο. Το βλέπουν ως μια ευκαιρία να μάθουν, να αναπτυχθούν και να προσπαθήσουν ξανά.

Ο διάσημος ψυχολόγος Άλμπερτ Μπαντούρα είπε κάποτε: «Στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, συχνά συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές κατεύθυνσης ως αποτέλεσμα της εμπειρίας μέσω αποτυχιών στις τρέχουσες πορείες δράσης μας».

Έτσι, αν έχετε βιώσει την αποτυχία και τη χρησιμοποιήσατε ως καύσιμο για να συνεχίσετε, επιδεικνύετε ένα επίπεδο δημιουργικότητας που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν. Παίρνετε κάτι αρνητικό και το μετατρέπετε σε κάτι θετικό. Αυτό δεν είναι μόνο ανθεκτικότητα. Αυτή είναι η δημιουργική σκέψη στα καλύτερά της.

4) Είστε περίεργοι

Η περιέργεια είναι βασικό χαρακτηριστικό της δημιουργικότητας. Είναι αυτή η διακαής επιθυμία να μάθετε περισσότερα, να κατανοήσετε τον κόσμο γύρω σας και πώς λειτουργούν τα πράγματα.

Η περιέργειά μας μας οδηγεί να εξερευνήσουμε νέες ιδέες και δυνατότητες, οι οποίες με τη σειρά τους πυροδοτούν τη δημιουργικότητά μας.

Εάν αναρωτιέστε για τα πάντα γύρω σας, πάρτε το ως σημάδι της κρυμμένης δημιουργικής σας ιδιοφυΐας. Θέλετε να εξερευνήσετε και να κατανοήσετε τον κόσμο με τον μοναδικό σας τρόπο.

5) Περνάς χρόνο μόνος

Αυτό μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά η απόλαυση της μοναξιάς μπορεί να είναι σημάδι δημιουργικότητας. Δεν λέμε να είσαι αντικοινωνικός. Είναι να χρειάζεσαι χώρο για να αφήσεις το μυαλό σου να περιπλανηθεί και να ονειρευτεί.

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, οι πιο δημιουργικές ιδέες μου δεν έρχονται σε θορυβώδεις συνεδρίες ή πολυσύχναστα καφέ. Έρχονται όταν είμαι μόνος, στις ήσυχες γωνιές της ημέρας. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Bill Gates περνά μια εβδομάδα, μόνος μέσα σε μια καλύβα. Και είναι μια σπουδαία τακτική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =