αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλά σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε βαριέται (ακόμα κι αν δεν στο λέει)

Πέντε απλά σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε βαριέται (ακόμα κι αν δεν στο λέει)

Έχετε βρεθεί ποτέ στη μέση μιας συζήτησης και ξαφνικά αρχίζετε να νιώθετε ότι το άτομο με το οποίο μιλάτε δεν το ενδιαφέρει πραγματικά;

Δεν λέει ότι βαριέται. Αλλά φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά.

Λοιπόν, μερικές φορές οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε ορισμένα ενδεικτικά σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος μπορεί να σας βαριέται. Είναι πάντα χρήσιμο να γνωρίζετε αυτά τα σημάδια, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε τη συζήτηση!

1) Τα μάτια τους είναι αλλού

Είναι αλήθεια ότι τα μάτια είναι το παράθυρο στην ψυχή – έτσι όταν κάποιος συμμετέχει σε μια συζήτηση, τα μάτια του τείνουν να είναι ζωηρά και εστιασμένα.

Αν βαριούνται, ωστόσο, τα μάτια τους μπορεί να φαίνονται κάπως απόμακρα. Μπορεί ακόμη και να κοιτούν γύρω στο δωμάτιο αντί να έχουν οπτική επαφή μαζί σας. Έτσι, αν παρατηρήσετε το βλέμμα τους να περιπλανιέται για να δει αυτό το ενδιαφέρον κομμάτι… σκόνης στο ταβάνι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην συμμετέχουν πραγματικά στη συζήτηση.

2) Η γλώσσα του σώματός τους φαίνεται κλειστή

Η γλώσσα του σώματος μπορεί να μιλήσει πολύ για το πώς νιώθει ένα άτομο. Εάν το άτομο με το οποίο μιλάτε φαίνεται χαλαρό και ανοιχτό, το πιθανότερο είναι ότι ενδιαφέρεται για τη συζήτηση.

Ωστόσο, εάν τα χέρια του είναι σταυρωμένα, έχει καμπουριάσει ή στρέφει το σώμα του μακριά από εσάς, αυτά μπορεί να είναι σημάδια πλήξης ή αδιαφορίας.

Είναι σαν το σώμα του να λέει: «Θα προτιμούσα να είμαι οπουδήποτε εκτός από εδώ».

3) Δίνει κοφτές απαντήσεις

Θα σου έχει τύχει. Εσυ να παραθέτεις ολόκληρη ιστορία και το άλλο άτομο να απαντά… μονολεκτικά. Ήταν απλά «εεεεε» και «ω, αλήθεια;», τίποτα που πρόσθετε στη συζήτηση ή έδειχνε γνήσιο ενδιαφέρον. Εκεί καταλαβαίνεις ότι μάλλον έχουν βαρεθεί την ιστορία σου.

Εάν το άτομο με το οποίο μιλάτε σας δίνει πολύ σύντομες απαντήσεις, μπορεί να σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτό που λέτε. Μπορεί απλώς να συνεχίζουν τη συζήτηση από ευγένεια αντί για πραγματικό ενδιαφέρον.

4) Τσεκάρουν συχνά το τηλέφωνό τους

Γνωρίζατε ότι ο μέσος άνθρωπος ελέγχει το τηλέφωνό του 58 φορές την ημέρα; Ενώ όλοι είμαστε προσκολλημένοι στις συσκευές μας, το να ελέγχετε συνεχώς το τηλέφωνό σας κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας μπορεί να είναι μια ‘κόκκινη σημαία’ για πλήξη.

Εάν κάποιος ενδιαφέρεται περισσότερο να κάνει scroll στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να απαντήσει σε μηνύματα παρά να σας ακούσει, είναι σαφές σημάδι ότι δεν ασχολείται πλήρως με τη συζήτηση.

Aν ο φίλος σας δεν μπορεί να κρατήσει τα μάτια του μακριά από την οθόνη του ενώ μιλάτε, μπορεί απλώς να βρίσκει το τηλέφωνό του πιο ενδιαφέρον από τη συνομιλία σας.

5) Δεν κάνουν  ερωτήσεις

Τίποτα δεν λέει “με ενδιαφέρει αυτό που λες” περισσότερο από κάποιον που κάνει ερωτήσεις. Δείχνει ότι ενδιαφέρεται, προσέχει αυό που λες και θέλει να μάθει περισσότερα για εσάς ή το θέμα που εξετάζετε.

Τι συμβαίνει όμως όταν αυτές οι ερωτήσεις σταματήσουν να έρχονται;

Μπορεί να αισθάνεστε λίγο απογοητευτικό όταν μοιράζεστε κάτι που σας ενδιαφέρει, αλλά από την άλλη πλευρά συναντάτε… σιωπή ή αλλαγή θέματος.

Εάν δεν κάνουν follow up ερωτήσεις, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι οι άλλοι δεν έχουν επενδύσει στη συζήτηση όσο θα θέλατε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − eleven =