αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις ένα υποστηρικτικό άτομο μπροστά σου

Πέντε απλά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις ένα υποστηρικτικό άτομο μπροστά σου

Έχετε γνήσια επιθυμία να βοηθήσετε τους ανθρώπους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους; Αν η απάντηση είναι ναι, είστε στον σωστό δρόμο. Όλοι θέλουν να είναι κοντά με ένα τέτοιο άτομο.

Τα υποστηρικτικά άτομα βοηθούν τους άλλους, του εμπνέουν, και συχνά τους οδηγούν στο να γίνουν η καλύτερη version τους. Πως θα τους καταλάβεις μέσα στο πλήθος; Εδώ είναι 5 απλά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις ένα υποστηρικτικό άτομο μπροστά σου. Κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να τα διαθέτεις και εσύ. Και είναι χαρακτηριστικά που μπορείς να τα «αντιγράψεις» αν δεν τα έχεις ήδη.

Ακούνε

Το έχουμε πει και σε άλλα άρθρα μας. Είναι σημαντικό -ειδικά στην εποχή μας- να είσαι καλός ακροατής.

Να ακούς πραγματικά και ενεργά – όχι απλώς να κουνάς το κεφάλι σου και για να προχωρήσεις τη συζήτηση.

Ακούγοντας ενεργά τους άλλους ανθρώπους, τους δείχνετε ότι η γνώμη τους έχει σημασία, ότι έχουν φωνή και ότι τους εκτιμάς. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός θετικού και ασφαλούς περιβάλλοντος για να εκφραστούν. Και φυσικά να χτίσεις καλύτερες σχέσεις.

Δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για τον άλλο

Εάν είστε κάποιος που νοιάζεται για το τι έχουν να πουν και τι κάνουν οι άλλοι – εάν έχετε πραγματικά γνήσιο ενδιαφέρον για τους άλλους ανθρώπους – τότε είστε κάποιος που όλοι θέλουν να έχουν κοντά τους.

Σκεφτείτε το: Αν κάποιος έχει μια ιδέα για μια start-up αλλά δεν μπορεί να μιλήσει σε κανέναν γι’ αυτό, κανείς που δεν ενδιαφέρεται πραγματικά, πιθανότατα θα τα παρατήσει.

Κάνε την θετική διαφορά λοιπόν. Τώρα τον άλλο για την start-up που έχει στο μυλό του, πως προέκυψε η ιδέα και ποια είναι τα σχέδια του.

Δίνουν θάρρος

Αυτό είναι σωστό, να ενθαρρύνετε τους άλλους  να προχωρήσουν με την ιδέα τους για μια start-up ή οτιδήποτε άλλο σκέφτονται να κάνουν.

Όλοι θέλουμε στα ξεκινήματα μας ένα άτομο που θα μας δώσει το θάρρος και την ώθηση για να προχωρήσουμε. Ποιος ξέρει, μπορεί ο άλλος να έχει στα χέρια του μία ιδέα που θα αλλάξει τον κόσμο.

Γιορτάζουν τις επιτυχίες των άλλων

Και αυτό σημαντικό. Σίγουρα θα έχεις άτομα που σπεύδουν να σου πουν το νέο επίτευγμα τους. Είστε το πρώτο άτομο που τον συγχαίρετε και του λέτε: «Ήξερα ότι μπορούσες να το κάνεις!» και «Πάντα πίστευα σε σένα!»

Και ακόμα κι όταν τα πράγματα μπορεί να μην πάνε πολύ καλά για εσάς, εξακολουθείτε να είστε πραγματικά χαρούμενοι που γιορτάζετε την επιτυχία κάποιου άλλου. Δεν υπάρχει ζήλια και δυσαρέσκεια – μόνο υποστήριξη!

Πάντα θα βρουν χρόνο για τα άτομα που τους ενδιαφέρουν

Όλοι έχουμε άτομα που… χάνονται μόλις τους έχουμε ανάγκη. «Δεν έχουν χρόνο», λένε συνήθως. Αλλά αν είσαι υποστηρικτικός, βρίσκεις χρόνο για να είσαι εκεί για τα άτομα που σε ενδιαφέρουν. Και όχι μόνο αυτό. Ανεξάρτητα από το πόσα πράγματα συμβαίνουν στη ζωή σας, διατηρείτε επαφή με τους φίλους σας και προσπαθείτε να τους βλέπετε όσο πιο συχνά μπορείτε – και το πιο σημαντικό, γνωρίζουν ότι μπορούν πάντα να βασίζονται σε εσάς για οτιδήποτε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + twenty =