αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλά σημάδια για να εντοπίσεις ένα ύπουλο άτομο στον κύκλο σου

Πέντε απλά σημάδια για να εντοπίσεις ένα ύπουλο άτομο στον κύκλο σου

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για τους ναρκισσιστές, τους τοξικούς ανθρώπους ή ακόμα και τους ψυχοπαθείς. Τι γίνεται όμως με την πιο ύπουλη πλευρά της ανθρώπινης φύσης; Άλλωστε, ας το παραδεχτούμε, είναι σπάνιο να συναντήσουμε ένα ψυχοπαθή ή κοινωνιοπαθή στην πραγματική ζωή.

Ωστόσο, ερχόμαστε συνεχώς σε επαφή με ύπουλα άτομα. Και οι συνέπειες της συνάντησης αυτής μπορεί να είναι εξίσου επιζήμιες, αν όχι χειρότερες.

Το πρόβλημα με αυτά τα άτομα είναι ότι η ύπουλη και παραπλανητική συμπεριφορά τους, καθιστά δύσκολο να εντοπιστούν. Αλλά εδώ είναι 5 σημάδια που πρέπει να προσέξετε.

Δεν έχουν μακροχρόνιους φίλους

Μια σημαντική κόκκινη σημαία δεν είναι ο αριθμός των φίλων που έχει ένα άτομο αλλά η ποιότητα αυτών των φίλων. Όταν συναντάμε για πρώτη φορά κάποιον, έχουμε την τάση να επιδεικνύουμε την καλύτερη συμπεριφορά μας. Στη συνέχεια, καθώς ανοιγόμαστε, είτε σχηματίζουμε μια καλή φιλία είτε αφήνουμε αυτό το άτομο να απομακρυνθεί. Οι καλά ισορροπημένοι άνθρωποι θα έχουν φιλίες που κράτησαν δεκαετίες- όχι μόνο μερικούς μήνες. Αυτό συμβαίνει επειδή κάνουμε παρέα με άτομα που μας αρέσουν και εμπιστευόμαστε. Ελκόμαστε και μένουμε κοντά σε αυτούς που μας ωφελούν, όχι σε αυτούς που μας χρησιμοποιούν ή μας θεωρούν δεδομένους. Οι ύπουλοι άνθρωποι δεν έχουν μακροχρόνιους φίλους, γιατί καταφέρνουν να τους απογοητεύουν όλους.

Τους πιάνεις να λένε μικρά ψέματα

Όλοι λέμε μικρά ψέματα κατά καιρούς, αλλά η διαφορά ανάμεσα σε αυτό και σε ένα ύπουλο άτομο είναι η συχνότητα αυτών των ψεμάτων. Αυτοί λένε ψέματα όλη την ώρα. Είτε θέλουν να καυχηθούν για κάτι στη ζωή τους, είτε να καλύψουν ένα λάθος.

Gaslighting

Έχουμε ξανά μιλήσει για αυτό. Το Gaslighting είναι ουσιαστικά όταν κάποιος αρνείται ένα γεγονός ή μια συνομιλία που έχει συμβεί. «Πότε έγινε αυτό;» μπορεί να είναι η πρώτη αντίδραση του. Το gaslighting δυνητικά μπορεί να υπάρξει σε κάθε είδους σχέση. Άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτού του είδους τη χειραγώγηση, αρνούνται όσα θυμάται ο άλλος από μια συνομιλία ή ένα περιστατικό, δεν πιστοποιούν την εγκυρότητα των συναισθημάτων του, τον αγνοούν όταν εκφράζει παράπονα ή τον αντιμετωπίζουν με ασέβεια. Του λένε ότι είναι υπερβολικός, ότι πολύς κόσμος συμμερίζεται αυτήν την άποψη και ότι του αξίζει όσα ακούει, επειδή ο ίδιος τα προκαλεί.

Κουτσομπολεύουν άλλους ανθρώπους

Αν κουτσομπολεύουν άλλους ανθρώπους, έχουν κουτσομπολέψει και εσάς στο παρελθόν. Το να κακολογείς κάποιον πίσω από την πλάτη του είναι διπρόσωπη και πισώπλατη συμπεριφορά. Το να μιλάς για κάποιον με θετικά λόγια όταν δεν είναι εκεί, είναι απολύτως εντάξει. Ένα ύπουλο άτομο θα χρησιμοποιήσει την απουσία σας ως την ιδανική στιγμή για να σας σαμποτάρει. Το κουτσομπολιό δείχνει αναξιόπιστη συμπεριφορά.

Δεν κάνουν αυτά που υπόσχονται

Τα λόγια τους δεν ταιριάζουν με τις πράξεις τους. Έτσι, διαφημίζουν το πόσο καλοί είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στη συνέχεια στην πραγματική ζωή, μπορεί να είναι αγενείς στον οποιονδήποτε. Ή μπορεί να καυχιούνται για το πόσα πολλά κάνουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και μετά τους ακούσεις ότι συμπεριφέρονται άσχημα σε άστεγους. Παρουσιάζουν τη μία πλευρά που θέλουν να δείτε, αλλά όταν η μάσκα τους πέσει θα δείτε ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − six =