αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε αλλαγές που μπορείς να κάνεις στα 30s σου για να είσαι πιο ευτυχισμένος και πετυχημένος

Πέντε αλλαγές που μπορείς να κάνεις στα 30s σου για να είσαι πιο ευτυχισμένος και πετυχημένος

Τα 30s είναι μια κομβική χρονική περίοδος στη ζωή των περισσότερων ανθρώπων. Οι σπουδές και η ανεμελιά των 20s έχουν μείνει πίσω, και είναι τότε που -συνήθως- λαμβάνεις μερικές σοβαρές αποφάσεις για την μετέπειτα ζωή σου.

Κάθε άνθρωπος είναι βέβαια διαφορετικός. Άλλοι μπαίνουν σε φουλ ρυθμούς σε μία καριέρα που τους αρέσει. Άλλοι παντρεύονται και πιάνουν ένα σπίτι στην εξοχή. Ενώ μερικοί άλλοι ανακαλύπτουν ποιοι πραγματικά είναι και αρχίζουν να ζουν την ζωή που πραγματικά θέλουν.

Τα 30s είναι μια καλή στιγμή για να πάρεις τις αποφάσεις σου. Είσαι ακόμα νέος, αλλά αρκετά… σοφός για να αρχίσεις να εμβαθύνεις στο πώς θέλεις να είναι η ζωή σου. Τώρα λοιπόν θα δεις 5 αλλαγές που μπορείς να κάνεις στα 30s σου για να είσαι πιο ευτυχισμένος και πετυχημένος στην συνέχεια της διαδρομής σου.

1# Δώσε προτεραιότητα στις πιο σημαντικές ανθρώπινες σχέσεις. Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στα 30 σας είναι να αρχίσετε να είστε λίγο πιο ώριμοι σχετικά με τις σχέσεις σας. Ο «τρελός» φίλος που ακυρώνει τα πάντα την τελευταία στιγμή, μάλλον δεν θα είναι εκεί για εσάς όταν τον χρειάζεστε. Τα 30s σας είναι μια ευκαιρία να ρίξετε μια καλή ματιά στη ζωή σας και να φιλτράρετε τους ανθρώπους με τους οποίους περνάτε πολύ χρόνο. Είχατε χρόνο να πειραματιστείτε και να διασκεδάσετε στα 20s σας, αλλά δεν χρειάζεται να παίξετε ακριβώς το ίδιο παιχνίδι στα 30s σας. Κάνε παρέα με ανθρώπους που μπορούν να σε εμπνεύσουν και να σου δώσουν ώθηση προς τα εμπρός. Θυμήσου επίσης γιατι οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

2# Απλοποίησε τη ζωή σου και εστίασε σε αυτά που έχουν σημασία. Όταν έχετε πάρα πολλές προτεραιότητες, είναι δύσκολο να σκεφτείτε ευθέως και να το κάνετε. Σίγουρα, μπορεί να έχετε ένα εκατομμύριο πράγματα στη λίστα με τις υποχρεώσεις σας, αλλά δεν πρόκειται να πετύχετε μεγάλους στόχους αν αναλωθείτε σε αυτό το χάος. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν συνήθως μικρό αριθμό προτεραιοτήτων και εστιάζουν αποκλειστικά σε αυτές.

3# Πες «ναι» σε πράγματα που σε φοβίζουν. Ο φόβος πάντα θα υπάρχει. Ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι όταν φτάσεις τα 30 σου, αυτό το σφίξιμο στο στομάχι θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας. Αλλά δεν θα γίνει. Δεν θα γινει ποτέ. Αλλά όσο πιο γρήγορα αποδεχτείτε τον φόβο, τόσο πιο πιθανό είναι να ενεργήσετε ξεπερνώντας τον. Όλοι βιώνουμε φόβο, αλλά αυτό που μετράει είναι το πώς τον αντιμετωπίζετε. Αντί να κάτσετε σε μια μακρινή γωνία λόγω φόβου, χρησιμοποιήστε τον για να κερδίσετε τη μάχη. Το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι ξεπερνάτε τον φόβο σας και τον χρησιμοποιείτε ως κίνητρο. Το να πολεμάς ενεργά τον φόβο θα σου δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα σε μάθει να αγνοείς αυτά τα αρνητικά συναισθήματα.

4# Μπορείς να βρεις ευκαιρίες μέσα στα εμπόδια. Εάν θέλετε να γίνετε επιτυχημένοι και να πετύχετε κάτι στη ζωή, τότε είναι καιρός να αποδεχτείτε ότι θα αντιμετωπίσετε προκλήσεις στην πορεία. Αλλά δεν είσαι πια στα 20 σου. Δεν χρειάζεται να βυθίζεστε σε αυτολύπηση όταν περνάτε δύσκολες στιγμές. Αντίθετα, είναι καιρός να ψάξετε για το καλό σε όλα τα πράγματα που συμβαίνουν – γιατί υπάρχει πάντα κάτι που μπορεί να είναι ωφέλιμο. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου συνάντησαν εμπόδια στη διαδρομή τους. Είχαν και αποτυχίες. Αλλά κατάφεραν να τις ξεπεράσουν, να πάρουν τα χρήσιμα μαθήματα και να εξελιχθούν. Και τελικά, η επιτυχία δεν έχει να κάνει απαραίτητα με αυτά που έχετε καταφέρει, αλλά έχει να κάνει με αυτά που έχετε ξεπεράσει.

5# Αγόρασε εμπειρίες, όχι πράγματα. Μπορεί να έχετε την τάση να κατευθυνθείτε στα μαγαζιά όταν έχετε πεσμένη ψυχολογία. Το shopping therapy δεν είναι απαραίτητα κακό. Κάνει όμως πραγματικά τους ανθρώπους ευτυχισμένους; Σίγουρα μπορεί να έχετε μια γρήγορη λύση ευχαρίστησης, αλλά η ευτυχία που προέρχεται από την αγορά πραγμάτων δεν διαρκεί. Πολλές επιστημονικές έρευνες καταλήγουν στο ίδιο: Οι άνθρωποι γίνονται πιο ευτυχισμένοι μακροπρόθεσμα αν έχουν καλές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Όχι επειδή αγόρασαν έναν πράγμα. Αν νιώθετε την επιθυμία να ξοδέψετε χρήματα, ξοδέψτε χρήματα σε εμπειρίες. Μήπως να οργανώσεις μερικά ταξίδια στον κόσμο τώρα;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + two =