αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερις «αθώες» πληροφορίες που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο βιογραφικό σου. Γιατί μάλλον θα κάνουν κακό

Τέσσερις «αθώες» πληροφορίες που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο βιογραφικό σου. Γιατί μάλλον θα κάνουν κακό

Είμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία πολλοί άνθρωποι κάνουν το δικό τους επαγγελματικό restart. Και όχι απαραίτητα στην εταιρία που βρίσκονταν πριν την πανδημία.

Τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα για την εύρεση δουλειάς, πρέπει να προσέχεις περισσότερο σε κάποια λεπτομέρειες. Όχι μόνο στην συνέντευξη -αν σε καλέσουν- αλλά και στο ίδιο το βιογραφικό. Άλλωστε το βιογραφικό είναι αυτό που θα κρίνει, καταρχήν, αν θα κληθείς για συνέντευξη.

Παρακάτω λοιπόν θα δεις 4 «αθώες» πληροφορίες που δεν πρέπει να βάλεις στο βιογραφικό σου. Αφού μόνο καλό δεν θα σου κάνουν.

Τα πολλά χόμπι

Εντελώς περιττό και κουράζει. Άσε που μεταξύ μας, τα περισσότερα χόμπι που βάζεις δεν ισχύουν καθόλου. Δώσε έμφαση μόνο στις σημαντικές πληροφορίες και άσε τι κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο.

Υπερβολικά πολλά στοιχεία

Μην γράφεις πολλά προκειμένου να φανεί πλούσιο και να βγει ένα βιογραφικό 3 σελίδων. Θα κουράσει σίγουρα τον αναγνώστη. Πρόσθεσε εκείνα που αφορούν την δουλειά και όχι σε πόσα σεμινάρια έχεις πάρει μέρος.

Μη επαγγελματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Αν δεν έχεις φτιάξει ένα επαγγελματικό email και χρησιμοποιείς ακόμα τύπου “giorgos_o_tromeros@hotmail.com”, τότε οπωσδήποτε άλλαξε το. Φτιάξε ένα email που να φαίνεται πιο επαγγελματικό.

Άσχετη εργασιακή εμπειρία με την θέση που ζητείται

Αν έχεις προσόντα για την θέση που ζητείται, τότε επικεντρώσου μόνο σε αυτά. Μην βάζεις άσχετα γιατί δεν θα δώσουν την απαραίτητη βαρύτητα σε εκείνα που πρέπει να δουν. Όχι, κανέναν δεν νοιάζει πλέον εκείνο το 3μηνο που είχες δουλέψει ως μπάρμαν στη Σαντορίνη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − seven =