αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «αθώα» σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο προσπαθεί να σε χειραγωγήσει

Πέντε «αθώα» σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο προσπαθεί να σε χειραγωγήσει

Εάν διασταυρωθείτε ποτέ με ένα χειριστικό άτομο, δεν είστε οι μόνοι. Οι χειριστικοί άνθρωποι είναι παντού γύρω μας. Μπορεί να συνεργάζεστε με έναν ή ακόμα και να είστε σε σχέση με ένα άτομο που χειραγωγεί.

Πως θα τους εντοπίσεις άμεσα; Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι αν ένα συγκεκριμένο άτομο είναι χειριστικός τύπος, εδώ είναι 5 «κόκκινες σημαίες» που σίγουρα θα αφαιρέσουν κάθε αμφιβολία από το μυαλό σας.

Χρησιμοποιούν κολακείες

Σε ποιον δεν αρέσει να δέχεται κομπλιμέντα από άλλους ανθρώπους; Μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα, ειδικά όταν στοχεύουν σε κάποιο κομμάτι που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

Οι χειριστικοί άνθρωποι το γνωρίζουν καλά αυτό και θα το χρησιμοποιήσουν.

Θα πάνε ακόμα πιο μακριά και θα σας κάνουν να νιώσετε μοναδικοί και αγαπητοί για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας και να πείτε «ναι» σε οτιδήποτε σας ζητήσουν.

Παίζουν το θύμα

Θα τους δεις επίσης να κάνουν το θύμα.

Αυτό μπορεί να είναι εξοργιστικό όταν έχετε δίκιο σε κάτι. Μεγαλοποιούν τα προβλήματά τους ή τα κάνουν να φαίνονται χειρότερα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα για να κερδίσουν τη συμπάθεια.

Και δεν σταματά εκεί ένας τέτοιος άνθρωπος. Μπορούν εύκολα να κάνουν scale-up την κατάσταση με δηλώσεις όπως «Όλοι θέλουν το κακό μου» ή «Κανείς δεν με καταλαβαίνει».

Χρησιμοποιούν τη σιωπή

Όλοι αξίζουν μια απάντηση ή τουλάχιστον μια σύντομη εξήγηση. Αλλά οι χειριστικοί άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν την σιωπή… ως μέτρο πίεσης. Δεν κάνεις αυτό που θέλουν; Δεν σου μιλάνε.

Οι χειριστικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη σιωπή ως όπλο εναντίον μας, ενώ στεκόμαστε εκεί άναυδοι και ενοχλημένοι.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε πότε ένας σύντροφος, ένας συνάδελφος ή κάποιος άλλος τον οποίο έχουμε να αντιμετωπίσουμε χρησιμοποιεί τη σιωπή ως μορφή τιμωρίας. Επίσης, δεν μπορούμε απλώς να το αγνοήσουμε. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη συμπεριφορά.

Εάν θέτουμε όρια, επικοινωνούμε δυναμικά αυτό που θέλουμε και γενικά υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας, θα μπορούσαμε να σβήσουμε αυτή τη συμπεριφορά από την αρχή.

Χρησιμοποιούν την ενοχή ως όπλο

Αναμφισβήτητα το ισχυρότερο όπλο των χειριστών είναι να σε κάνουν να νιώσεις ενοχές για κάτι. Τους αρέσει να σας κάνουν να αισθάνεστε ένοχοι ή ακόμα και ντροπή για πράγματα ή περιστάσεις που δεν είναι δικό σας λάθος.

Οι αγαπημένες τους παρατηρήσεις περιλαμβάνουν φράσεις του στιλ:

«Αν με αγαπούσες πραγματικά, θα έκανες αυτό που σου ζητάω» και, «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα μου το έκανες αυτό μετά από όλα όσα έχω κάνει για σένα».

Αν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ κάποιον που ήθελε να σας χειραγωγήσει, σίγουρα τέτοιες φράσεις σας ακούγονται γνώριμες.

Είναι υπέροχοι ακροατές

Εδώ είναι ένα δύσκολο point για εσάς. Πρέπει να μπορείτε να ξεχωρίζετε τους αληθινούς ακροατές από τους χειραγωγούς ή τους ναρκισσιστές. Ένας χειραγωγός ή νάρκισσος θα καθίσει και θα ακούσει πολλές ιστορίες που λέτε για για εσάς.

Αλλά δεν ακούνε για να σε μάθουν ή να σε βοηθήσουν. Ακούνε για να λάβουν πληροφορίες που θα χρησιμοποιήσουν ως πυρομαχικά εναντίον σας αργότερα. Πιθανότατα, θα διαστρεβλώσουν αυτές τις πληροφορίες και θα σας πληγώσουν με ψέματα. Ένας αληθινός ακροατής σας ακούει επειδή είναι αληθινός φίλος. Πώς θα διακρίνετε τη διαφορά;

Λοιπόν, ένας χειραγωγός τείνει να ακούει περισσότερο στην αρχή μιας ανθρώπινης σχέσης. Καθώς η σχέση προχωρά, ακούει λιγότερο απλά επειδή την βαριέται και έχει αρκετές πληροφορίες για να διαστρεβλώσει τα γεγονότα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =