αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «αθόρυβες» κινήσεις που κάνουν τα ενδιαφέροντα άτομα (και μπορείς να τις αντιγράψεις)

Πέντε «αθόρυβες» κινήσεις που κάνουν τα ενδιαφέροντα άτομα (και μπορείς να τις αντιγράψεις)

Αν κάποιος σου πει ότι είσαι ενδιαφέρον άτομο, μάλλον είναι κοπλιμέντο. Το «βαρετό», από την άλλη, δεν είναι ποτέ κομπλιμέντο. Πώς, λοιπόν, μπορείς να γίνεις πιο ενδιαφέρον άτομο και όχι βαρετό; Εδώ είναι μερικές πρακτικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε. Είναι 5 αθόρυβες» κινήσεις που κάνουν τα ενδιαφέροντα άτομα (και μπορείς να τις αντιγράψεις).

1. Σωστή στόχευση

Δεν θα σε θεωρούν όλοι ενδιαφέρον άτομο. Όπως όλοι βρίσκουμε ενδιαφέροντα διαφορετικά χόμπι, θέματα και ταινίες, έτσι βρίσκουμε και διαφορετικούς ανθρώπους ενδιαφέροντες. Αυτό που σας κάνει ενδιαφέρον για ένα άτομο μπορεί να μην είναι τόσο ελκυστικό για άλλους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γοητευτούν από κάποια άλλη πτυχή της προσωπικότητας ή της ζωής σας. Είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίζεις το κοινό σου και να εστιάζεις σε πράγματα που πιστεύεις ότι μπορεί να τους αρέσουν. Ή αν μόλις γνωρίσατε κάποιον, μπορείτε να παραθέσετε εν συντομία διάφορα πράγματα μέχρι να λάβετε μια απάντηση που να δείχνει ότι ο άλλος θέλει να μάθει περισσότερα για κάτι συγκεκριμένο.

2. Να είστε πρόθυμοι να εκφράσετε άποψη

Είναι πιο δύσκολο να τραβήξετε τα βλέμματα αν δεν μιλάτε και δεν εκφράζετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Σίγουρα, σε ομαδικές συζητήσεις, η συζήτηση μπορεί μερικές φορές να προχωρήσει σε ένα πεδίο για το οποίο έχετε ελάχιστη ή καθόλου γνώση. Αλλά όταν έχετε κάτι να πείτε… πείτε το. Μην ανησυχείτε για το αν οι άνθρωποι θα συμφωνήσουν μαζί σας ή για το πώς μπορεί να σας αντιληφθούν. Οι ενδιαφέροντες άνθρωποι έχουν απόψεις.

3. Πες μία καλή ιστορία

Ο καλύτερος τρόπος για να συνδέσετε τους ανθρώπους με αυτό που λέτε είναι να πείτε μια ιστορία. Μια ιστορία έχει μια πλοκή. Μια ιστορία δημιουργεί σασπένς. Μια ιστορία είναι κάτι με το οποίο οι άνθρωποι μπορούν να συσχετιστούν. Μια ιστορία σε κάνει πιο ανθρώπινο. Όταν λέτε μια ιστορία, προσκαλείτε τους άλλους να κάνουν ένα ταξίδι στο παρελθόν σας. Οι ιστορίες μένουν αξέχαστες. Έτσι, όταν τελειώσει η αλληλεπίδρασή σας με κάποιον, η ιστορία σας θα μείνει στο μυαλό του περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Μπορείτε να πείτε μια ιστορία που θα σας βοηθήσει να εκφράσετε μια γνώμη ή να εξηγήσετε κάτι ή να κάνετε τον κόσμο να γελάσει.

4. Άκου περισσότερο από ότι μιλάς

Όσο ισχυρά μπορεί να είναι τα δικά σας λόγια, αν θέλετε να φαίνεστε πιο ενδιαφέροντες στους άλλους, αξίζει να τους αφήσετε να μιλήσουν επίσης. Ας το παραδεχτούμε, στους ανθρώπους αρέσει να μιλούν για τον εαυτό τους και να λένε τις δικές τους ιστορίες. Εάν μπορείτε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι μαζί τους, θα έχουν μια πιο θετική στάση απέναντί σας. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να κάνετε σχετικές και στοχευμένες ερωτήσεις (χωρίς να διακόπτετε) και να είστε 100% παρόντες όταν ακούτε τις απαντήσεις τους. Θα εκπλαγείτε με το πόσο πολύ αυτό το πράγμα μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο σας βλέπουν οι άλλοι.

5. Μην επαναλαμβάνεις τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά

Μερικές φορές, όλοι θέλουμε να βγάλουμε κάτι από μέσα μας. Πρέπει να «τα πούμε» σε κάποιον. Αυτό είναι καλό αν είναι περιστασιακό. Αλλά μήπως πιάνεις τον εαυτό σου να λέει τα ίδια πράγματα και να κάνει τα ίδια παράπονα στους ίδιους ανθρώπους ξανά και ξανά; Όσο κι αν θέλετε να μιλήσετε για αυτά τα πράγματα, είναι απίθανο να είναι… τόσο ενδιαφέρον ή διασκεδαστικό για το άλλο άτομο. Σε κάνει να φαίνεσαι αρνητικός, κάτι που δεν είναι ποτέ ωραίο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 6 =