αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «αθόρυβα» σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος δεν σε σέβεται

Πέντε «αθόρυβα» σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος δεν σε σέβεται

Είχατε ποτέ αυτό το ενοχλητικό συναίσθημα ότι παρά τα χαμόγελα και τα νεύματα, μπορεί να υπάρχει μια υποκείμενη έλλειψη σεβασμού; Λοιπόν, ίσως δεν το φαντάζεστε.

Προσέξτε αυτές τις 10 ανεπαίσθητες συμπεριφορές που θα μπορούσαν να κυματίζουν μια κόκκινη σημαία – υποδεικνύοντας ότι κάποιος μπορεί να μην σας δίνει τον σεβασμό που σας αξίζει.

1) Δεν εκτιμούν τον χρόνο σας

Ο χρόνος είναι ένας από τους πιο πολύτιμους πόρους που έχουμε. Έτσι, όταν κάποιος εμφανίζεται συνεχώς αργά, ακυρώνει σχέδια την τελευταία στιγμή ή δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει στα μηνύματά σας εγκαίρως, μπορεί να είναι ένδειξη ασέβειας.

Αυτές οι ενέργειες μπορεί να υποδεικνύουν ότι δεν εκτιμούν τον χρόνο σας όσο τον δικό τους. Είναι σαν να λένε διακριτικά ότι το πρόγραμμά τους, οι προτεραιότητες και οι δεσμεύσεις τους είναι πιο σημαντικά από τα δικά σας.

2) Σε υπονομεύουν συνεχώς

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποθαρρυντικό από το να μειώνει κάποιος συνεχώς τις ιδέες ή τα επιτεύγματά σου. Αυτή είναι μια συμπεριφορά που την έχουμε βιώσει όλοι.

Είναι ίσως εκείνος ο συνάδελφος που αμφισβητούσε πάντα τις ιδέες σου κατά τη διάρκεια των συναντήσεων της ομάδας. Όσο καλά κι αν παρουσίαζες τις προτάσεις σου, πάντα θα έβρισκε κάτι να επικρίνει ή να απορρίψει.

3) Δεν σε ακούν

Η ακρόαση είναι μια θεμελιώδης πτυχή κάθε σχέσης. Είναι ένας τρόπος να δείχνεις σεβασμό και να δείχνεις ότι εκτιμάς τις σκέψεις και τα συναισθήματα του άλλου.

Σύμφωνα με μια μελέτη από το Harvard Business Review, οι καλοί ακροατές κάνουν περισσότερα από το να μένουν σιωπηλοί ενώ το άλλο άτομο μιλάει. Ασχολούνται ενεργά, κάνουν ερωτήσεις και δείχνουν ενσυναίσθηση.

Ωστόσο, όταν κάποιος σας διακόπτει συνεχώς, δεν θυμάται σημαντικές λεπτομέρειες ή δεν δίνει προσοχή όταν μιλάτε, μπορεί να σημαίνει έλλειψη σεβασμού.

4) Παίρνουν αποφάσεις χωρίς να σε συμβουλευτούν

Σκεφτείτε μια σχέση όπου μοιράζεστε κοινές ευθύνες, είτε πρόκειται για μια επιχειρηματική συνεργασία, είτε μια φιλία ή μια ρομαντική σχέση.

Σε τέτοιες σχέσεις, η λήψη μονομερών αποφάσεων χωρίς τη διαβούλευση με το άλλο άτομο μπορεί να είναι ένδειξη ασέβειας.

Όταν κάποιος αμελεί συνεχώς να σας συμπεριλάβει σε αποφάσεις που επηρεάζουν και τους δύο σας, μπορεί να σημαίνει ότι δεν εκτιμά τη γνώμη σας ή δεν εξετάζει τα συναισθήματά σας.

5) Δεν σέβονται τα όριά σας

Όταν οι άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούν ή να ξεπερνούν τα όριά σας, αυτό δείχνει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα – δεν σας σέβονται πραγματικά.

Σκεφτείτε τα όρια σαν αόρατες γραμμές που λένε: «Αυτός είναι ο προσωπικός μου χώρος, το συναισθηματικό μου όριο, η ανεξαρτησία μου». Εάν κάποιος συνεχίζει να αγνοεί αυτές τις γραμμές, σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την ευημερία σας ή δεν κατανοεί την ανάγκη σας για προσωπικό χώρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =