αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε έξυπνοι τρόποι με τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι απαντούν στα αγενή άτομα

Πέντε έξυπνοι τρόποι με τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι απαντούν στα αγενή άτομα

Γύρω σου θα δεις συχνά αλαζονικούς ή αγενείς ανθρώπους- και  οι προσβολές τους μπορεί να είναι καυστικές.

Ο κόσμος είναι γεμάτος με αλαζονικά άτομα γιατί το να είσαι ταπεινός… δεν είναι και τόσο δημοφιλές. Η τοξική συμπεριφορά μπορεί να βρεθεί παντού.

Ο μόνος τρόπος να απαντήσετε σε ένα τέτοιο άτομο, είναι να εφαρμόσετε μερικές έξυπνες τακτικές. Τέτοιες απαντήσεις φέρνουν αποτελέσματα. Όχι δεν χρειάζεται να απαντήσεις στην προσβολή… με προσβολή. Εδώ είναι 4 τρόποι που εφαρμόζουν οι έξυπνοι άνθρωποι.

Σαρκασμός

Ο σαρκασμός, στο υψηλότερο επίπεδο, χρησιμοποιείται από έξυπνα άτομα, τόσο για ψυχαγωγία όσο και σε περίπτωση προσβολής. Πολλές φορές οι προσβολές που κατευθύνονται σε ευφυείς ανθρώπους είναι άθλιες επιθέσεις στον χαρακτήρα. Σε αυτή την περίπτωση, ο σαρκασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δείξει στον επιτιθέμενο ότι είναι μάταιη η προσπάθεια που έγινε.

Η κατανόηση του βάθους του σαρκασμού είναι επίσης σχετική με τη εξυπνάδα αυτού που προσβάλλεται. Εάν ο σαρκασμός σας μπορεί να ταιριάζει με μια καλή απάντηση, τότε το αλαζονικό άτομο τις περισσότερες φορές θα εκπλαγεί και δεν θα μπορεί να κάνει αντεπίθεση.

Αστεία

Η επιστροφή μιας προσβολής με χιούμορ είναι πάντα ένας θετικός τρόπος απάντησης. Αντί να θυμώνετε, όπως κάνουν οι αδύναμοι άνθρωποι, προσπαθήστε να ρίξετε φως στην κατάσταση ή χρησιμοποιήστε μια χιουμοριστική καυστική ατάκα. Αυτό μπορεί να ελαφρύνει την όλη κατάσταση ενώ θα σας βοηθήσει να σταθείτε στη θέση σας. Για παράδειγμα:

«Θυμάσαι όταν ζήτησα τη γνώμη σου; Ούτε εγώ».

Τώρα, δείτε πόσο αστείο είναι αυτό. Ποτέ δεν βλάπτει να προσθέτεις ελαφρότητα όταν η συζήτηση έχει γίνει πολύ βαριά. Εάν δεν βρείτε τρόπο να ελαφρύνετε τη συζήτηση, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιττό άγχος.

Ρώτα για τα κίνητρα

Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσετε την προσβολή ενός αλαζονικού ατόμου είναι να αμφισβητήσετε τα κίνητρά του για την προσβολή ή την ερώτησή του. Μια προσβολή είναι μια προσβολή. Μερικές φορές με προφανές κίνητρο. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μια προσβολή μπορεί να είναι τυλιγμένη σε μια φαινομενικά αθώα συμπεριφορά. Η καλύτερη απάντηση σε μια επίθεση αυτού του είδους είναι να αμφισβητήσετε το νόημα πίσω από τη δήλωση. Αυτό είναι που μπορείτε να κάνετε, για παράδειγμα:

«Τι σε κάνει να κάνεις αυτή την ερώτηση;» ή «Τι σημαίνει αυτό;»

Αυτό ρίχνει τη μπάλα στην άλλη πλευρά, με στόχο να καταλάβετε την ακριβή κατεύθυνση της δήλωσης τους. Μόλις η προσβολή είναι ξεκάθαρη, τότε μπορεί να θέλετε να προχωρήσετε στην αντιμετώπιση με άλλο τρόπο.

Προσφέρετε εναλλακτικές λύσεις

Τις περισσότερες φορές οι αλαζονικοί ή αγενείς άνθρωποι είναι επίσης αρνητικοί. Όταν καταφεύγουν σε προσβολές, συνήθως δεν έχουν τίποτα άλλο να χρησιμοποιήσουν. Έχουν εγκαταλείψει τη σφαίρα της θετικότητας για να αποκτήσουν ελέγξουν τις απόψεις των άλλων ανθρώπων. Όταν ρίχνουν την προσβολή, μια έξυπνη απάντηση μπορεί να περιλαμβάνει την προσφορά εναλλακτικών στις απόψεις τους.

Εάν έχετε προσβληθεί από ένα αλαζονικό άτομο, πείτε του ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι τρόποι σκέψης εκτός από τον δικό του. Μπορεί να μην θέλουν να το ακούσουν αυτό, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως πλατφόρμα για να μοιραστείτε αντίθετες απόψεις και να μειώσετε τη δύναμη της επίθεσης.

Κάντε μια παύση και βρείτε κοινό έδαφος

Μία από τις πιο έξυπνες απαντήσεις στην ιστορία ήρθε από τον Steve Jobs, τον συνιδρυτή της Apple. Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου προγραμματιστών της Apple, ενώ απαντούσε σε ερωτήσεις άλλων προγραμματιστών, ένας άνδρας από το κοινό, τον ρώτησε:

«Είναι λυπηρό και ξεκάθαρο ότι από πολλές απόψεις… δεν ξέρετε για τι πράγμα μιλάτε. Θα ήθελα, για παράδειγμα, να εκφράσετε, με σαφείς όρους, πώς, ας πούμε, η JAVA και οποιαδήποτε από τις ενσαρκώσεις της, διαχειρίζεται τις ιδέες που ενσωματώνονται στο OpenDoc. Και όταν τελειώσετε με αυτό, ίσως μπορείτε να μας πείτε τι κάνετε εσείς προσωπικά τα τελευταία επτά χρόνια».

Αν και αυτή η τοποθέτηση ήταν αρκετά σκληρή, ο Steve Jobs δεν πτοήθηκε. Σταμάτησε για μια στιγμή για να συγκεντρώσει τις σκέψεις του, σαν ένας πραγματικά έξυπνος άνθρωπος. Μετά, μετά από λίγη ώρα, είπε:

«Ξέρεις, μπορείς να ευχαριστήσεις μερικούς από τους ανθρώπους κάποιες φορές… αλλά…»

Στη συνέχεια, ο Jobs σταματά για άλλη μια φορά και απαντά ξανά.

«Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα, όταν προσπαθείς να δημιουργήσεις μια αλλαγή, είναι ότι – άνθρωποι σαν αυτόν τον κύριο – έχουν δίκιο!»

Μάλλον δεν το περίμενες. Αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή η απάντηση ήταν εκπληκτική. Ο λόγος: Το να απαντάς με μια παύση, λίγη σκέψη και μετά να προσπαθείς να βρεις κοινό έδαφος με τον αλλο, επιτρέπει τόσο σε αυτόν που προσβάλλει όσο και σε αυτόν που δέχεται την επίθεση, να βρουν κοινά σημεία μεταξύ τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 10 =