αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε έξυπνοι τρόποι για να διεκδικείς αυτό που θες, χωρίς να φαίνεσαι αγενής ή αλαζονικός

Πέντε έξυπνοι τρόποι για να διεκδικείς αυτό που θες, χωρίς να φαίνεσαι αγενής ή αλαζονικός

Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ κάποιου που εκτιμάται για την άμεση προσέγγισή του και κάποιου που θεωρείται απλώς αγενής.

Μπορείτε όμως να ξεχωρίσετε το τι κάνει αυτούς τους δύο τύπους ανθρώπων τόσο διαφορετικούς;

Ακολουθούν 5 τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να είναι διεκδικητικοί και άμεσοι χωρίς να θεωρούνται αγενείς:

1. Χρησιμοποιήστε χιούμορ.

Αυτός είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους και πιο σημαντικούς τρόπους με τους οποίους ένας άνθρωπος μπορεί να είναι άμεσος χωρίς να θεωρείται αγενής.

Το να πείτε κάτι με «λίγο μέλι» συνήθως αφαιρεί το ‘τσίμπημα’ από τις λέξεις, ειδικά όταν το λέτε με παιχνιδιάρικο τρόπο.

Αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα καλά όταν έχετε να κάνετε με κάποιον που τείνει να θυμώσει ή να αμυνθεί εάν τον κατακρίνου για τη συμπεριφορά του.

2. Η μέθοδος… του σάντουιτς.

Αυτή η προσέγγιση είναι παρόμοια με την παραπάνω και χρησιμοποιούνται συχνά παράλληλα.

Ουσιαστικά, παρέχετε δυνητικά ενοχλητικές ή κρίσιμες πληροφορίες μεταξύ θετικών σχολίων και φιλοφρονήσεων στην αρχή και στο τέλος της συνομιλίας.

Ως εκ τούτου, «στριμώχνετε» λίγη δυσαρέσκεια ανάμεσα σε δύο ευχάριστα ”στρώματα”.

Και αν μπορείτε να διατηρήσετε αυτό το μεσαίο στρώμα χιουμοριστικό, μπορεί να αφαιρέσει το ‘τσίμπημα’ από αυτό ακόμη περισσότερο.

3. Δώστε το παράδειγμα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο χώρο εργασίας, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και στην προσωπική ζωή.

Για παράδειγμα, εάν εργάζεστε με πολλούς ανθρώπους που κουτσομπολεύουν ή στέκονται τριγύρω φτιάχνοντας ατελείωτους… καφέδες ή σνακ όταν υπάρχει δουλειά, βεβαιωθείτε ότι δεν μοιράζεστε τα πρότυπα συμπεριφοράς τους.

Μην συμμετάσχετε στη φλυαρία τους και αν πάτε στην αίθουσα διαλειμμάτων για να πάρετε ένα σάντουιτς από το ψυγείο, κάντε τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και αποτελεσματική. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στα καθήκοντά σας και εκτελέστε τα με επιμέλεια.

Μερικοί από τους συναδέλφους σας αναπόφευκτα θα σας ρωτήσουν γιατί είστε τόσο ψυχρός, ενεργώντας πολύ σοβαρά αντί να συναναστρέφεστε μαζί τους. Όταν συμβεί αυτό, απλά απαντήστε ευγενικά με την προφανή απάντηση: «Απλώς κάνω αυτό για το οποίο πληρώνομαι».

4. Διατηρήστε το ήρεμο και ευγενικό.

Η αγένεια εμφανίζεται συχνά όταν τα συναισθήματα των ανθρώπων παίρνουν τα ηνία, και έτσι χάνουν τον έλεγχο της ψυχραιμίας τους.

Όλοι αναστατωνόμαστε κατά καιρούς, αλλά οι άνθρωποι που υψώνουν τη φωνή τους και αρχίζουν να φωνάζουν ή να βρίζουν θα γίνουν σεβαστοί και θα ακουστούν πολύ λιγότερο από εκείνους που διατηρούν την ηρεμία και την αξιοπρέπειά τους ακόμη και στις πιο δύσκολες περιστάσεις.

Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στην ενέργειά μας όσο και στα λόγια μας, αν όχι περισσότερο.

5. Επιλέξτε το timing.

Υπάρχουν κατάλληλες και ακατάλληλες στιγμές για συζητήσεις- ιδιαίτερα τις δύσκολες.

Ως εκ τούτου, η επιλογή της κατάλληλης ώρας για να ειπωθούν οι συζητήσεις μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ του να θεωρείσαι ένα αξιοσέβαστο, διεκδικητικό άτομο και όχι αγενής.

Πριν θίξετε ένα δύσκολο θέμα με ένα άτομο, καθορίστε πού βρίσκεται διανοητικά, σωματικά και συναισθηματικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 19 =