αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε έξυπνες φράσεις για να αντιμετωπίσεις ένα αλαζονικό άτομο

Πέντε έξυπνες φράσεις για να αντιμετωπίσεις ένα αλαζονικό άτομο

Έχετε βρεθεί ποτέ σε μια κατάσταση όπου μιλάτε με κάποιον που πιστεύει ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω του; Ναι, όλοι έχουμε. Είναι σαν να έχουν αυτή την ακλόνητη πεποίθηση ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος και όλων των άλλων.

Τι μπορεις να κάνεις; Εδώ είναι μερικές έξυπνες φράσεις που θα βοηθήσουν να αντιμετωπίσει αυτά τα άτομα με υπερβολική αυτοπεποίθηση και να τα βάλεις στη θέση τους – και όχι, δεν μιλάμε για προσβολές ή υποτιμήσεις. Αντίθετα, αυτές είναι ευγενικές αλλά ισχυρές δηλώσεις που θα κάνουν τη δουλειά με χάρη και στυλ.

1. «Εκτιμώ την οπτική σου».

Αυτή η φράση είναι απλή, αλλά μπορεί να κάνει θαύματα. Όταν κάποιος ενεργεί με αλαζονεία, είναι συχνά επειδή έχει συνηθίσει οι άνθρωποι να μην τον αμφισβητούν.

Λέγοντας «εκτιμώ την οπτική σου», δεν του εναντιώνεστε ευθέως, αλλά δεν κουνάς καταφατικά το κεφάλι με ό,τι λένε.

Είναι ένας ευγενικός τρόπος να πεις ότι τους ακούς, αλλά και να υπονοείς ότι υπάρχουν και άλλες οπτικές –συμπεριλαμβανομένης της δικής σου– που είναι επίσης πολύτιμες. Αυτό μερικές φορές μπορεί να είναι αρκετό για να τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν όλες τις απαντήσεις και να τους κάνει να μειώσουν κατά ένα βαθμό την αλαζονεία τους.

2. «Ας ακούσουμε και τους άλλους».

Αυτή η φράση είναι ένας λεπτός τρόπος για να ξεφουσκώσει το εγώ τους και να ανοίξουν το πεδίο στους άλλους. Είναι μια υπενθύμιση ότι όλοι στην αίθουσα έχουν πολύτιμες πληροφορίες και ιδέες να συνεισφέρουν.

Αυτό δεν είναι συγκρουσιακό, αλλά ωθεί απαλά το άτομο να κάνει πίσω και να αφήσει τους άλλους να λάμψουν.

Σε τελική ανάλυση, μια συζήτηση δεν είναι μονόλογος και όλοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να πουν τη γνώμη τους.

3. «Αυτός είναι ένας τρόπος να το δεις…».

Για παράδειγμα, μπορει να έχεις έναν συνάδελφο που είναι εξαιρετικά εγωκεντρικός και συχνά κυριαρχεί στις συναντήσεις της ομάδας με τις «λαμπρές» του ιδέες ενώ απορρίπτει τις δικές σου.

Μια μέρα, στη μέση του συνηθισμένου μονολόγου του, πες ήρεμα: «Αυτός είναι ένας τρόπος να το δεις».

Το δωμάτιο μάλλον θα σωπάσει και όλα τα βλέμματα θα στραφούν πάνω σου. Συνέχισε: «Η ιδέα σου είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν και άλλες οπτικές που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε».

4. «Όλοι κάνουν λάθη».

Είναι μια παγκόσμια αλήθεια – κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι κάνουμε λάθη. Ακόμα και οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο κάνουν λάθη.

Γνωρίζατε ότι ο Τόμας Έντισον έκανε 1.000 ανεπιτυχείς προσπάθειες για να εφεύρει τον λαμπτήρα; Όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε, «Πώς είναι να αποτυγχάνεις 1.000 φορές;», Ο Έντισον απάντησε: «Δεν απέτυχα 1.000 φορές. Ο λαμπτήρας ήταν μια εφεύρεση με 1.000 βήματα».

Η χρήση αυτής της φράσης μπορεί να υπενθυμίσει στο αλαζονικό άτομο ότι το να κάνεις λάθη είναι μέρος της ζωής και ότι έτσι μαθαίνουμε και μεγαλώνουμε.

5. «Είναι εντάξει να μην τα ξέρεις όλα».

Κανείς δεν ξέρει τα πάντα, και αυτό είναι εντάξει. Η ζωή είναι μια συνεχής διαδικασία μάθησης.

Αλλά αυτή η φράση είναι σαν μια βουτιά σε κρύο νερό… για όσους πιστεύουν ότι τα έχουν καταλάβει όλα. Είναι ο τρόπος σας να πείτε, «Ε, δεν πειράζει να μην είσαι μια… εγκυκλοπαίδεια που περπατάει. Είναι εντάξει να μην είσαι σίγουρος μερικές φορές».

Αυτό μπορεί να αλλάξει πραγματικά το παιχνίδι σε μια συνομιλία με ένα αλαζονικό άτομο. Μπορεί ακόμη και να τους κάνει να σταματήσουν και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν χρειάζεται να ξέρουν τα πάντα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 7 =