αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε έξυπνες κινήσεις που μπορείς να κάνεις αν ο άλλος δεν παραδέχεται το λάθος του

Πέντε έξυπνες κινήσεις που μπορείς να κάνεις αν ο άλλος δεν παραδέχεται το λάθος του

Όλοι κάνουμε λάθη. Αλλά πόσοι τα παραδέχονται; Μπορεί να είναι απογοητευτικό και εξοργιστικό όταν οι άνθρωποι που είναι σημαντικοί για εσάς δεν αναγνωρίζουν τα λάθη τους. Μια απλή συγγνώμη είναι συχνά το μόνο που χρειάζεται για να νιώσεις καλύτερα, όταν κάποιος σε αδίκησε.

Αν κάποιος αναλάβει την ευθύνη για το λάθος του, είναι ένα καλό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Αλλά τι μπορείτε να κάνετε όταν κάποιος δεν ζητά συγγνώμη που σας πλήγωσε; Εδώ είναι 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν κάποιος δεν παραδέχεται το λάθος του.

1. Θέσε και διατήρησε τα όριά σου

Είναι υγιές να θέτεις και να σημειώνεις ξεκάθαρα τα όριά σου σε κάθε σχέση. Είναι εξίσου σημαντικό να διατηρούνται και να επιβάλλονται αυτά τα όρια όταν δεν οι άλλοι ζητούν συγγνώμη για τις πράξεις τους. Είναι εύκολο να πέσεις σε έναν κύκλο θυμού όταν ξεκάθαρα σε έχουν αδικήσει και δεν απολογούνται γι’ αυτό.

2. Κάνε μια συζήτηση και ζήτα κάποια εξήγηση

Αφού έχετε δώσει και στους δύο σας χρόνο να επεξεργαστείτε την κατάσταση και δεν σας έχουν ζητήσει συγγνώμη, τότε είναι καιρός να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση. Μπορεί οι άλλοι να μην σκόπευαν να σας πληγώσουν ή να σας προκαλέσουν πόνο, ωστόσο δικαιούστε μια εξήγηση για τις πράξεις τους. Είναι πιθανό να έχουν βάσιμους λόγους για τη συμπεριφορά τους.

3. Βεβαιώσου ότι έχεις αναλάβει την ευθύνη για τα δικά σου λάθη

Όταν προκύπτουν προβλήματα σε μια σχέση, συχνά υπάρχουν λάθη και από τα δύο μέρη που εμπλέκονται. Εάν αισθάνεστε απρόθυμοι να ζητήσετε συγγνώμη από την πλευρά σας, τότε πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι θα αναλάβετε την ευθύνη και των ελαττωμάτων σας για να προχωρήσει η διαδικασία. Κανείς δεν είναι τέλειος και κάνοντας το πρώτο βήμα για την ανάληψη ευθύνης για το πλήγμα που προκάλεσες, το άλλο άτομο θα ανοίχτεί επίσης να ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του.

4. Απόφυγε να κάνεις τσακωμό μπροστά σε άλλους

Σε κανέναν δεν αρέσει να του λένε ότι κάνει λάθος, ειδικά όταν άλλοι παρακολουθούν. Όταν μιλάτε για το επίμαχο θέμα, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν θεατές σας παρατηρούν και τους δύο. Θα κάνει τον άλλο να αισθάνεται εξαιρετικά αμυντικός και άβολα εάν δημιουργήσεις μια σκηνή σε έναν δημόσιο χώρο. Η επίγνωση του χρόνου, του τόπου, του περιβάλλοντος και της κατάστασης θα τους βοηθήσει να αισθάνονται ασφαλείς μιλώντας γι’ αυτό μαζί σας χωρίς να ταπεινώνονται δημόσια.

5. Μην παρασυρθείς από το συναίσθημα

Αν και δεν είναι πάντα δυνατό να παραμείνετε συγκρατημένοι όταν είστε βαθιά πληγωμένοι από τις πράξεις των άλλων και την έλλειψη τύψεων, το να πάτε με έντονα συναισθήματα και θυμό στη συζήτηση δεν θα σας οδηγήσει πουθενά. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν εξηγήσετε ήρεμα στον άλλογιατί αισθάνεστε ότι ήταν λάθος και πώς σας έκανε να αισθάνεστε χωρίς να τον κατηγορείτε ή να δημιουργείτε σύγκρουση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Harvard Business Review: Αν δείχνεις σίγουρος για τον εαυτό σου, οι άλλοι θα πιστεύουν ότι είσαι καλύτερος στη δουλειά σου (ακόμα κι αν δεν είσαι)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =