αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε έξυπνες απαντήσεις που μπορείς να δώσεις όταν κάποιος είναι αγενής μαζί σου

Πέντε έξυπνες απαντήσεις που μπορείς να δώσεις όταν κάποιος είναι αγενής μαζί σου

Στον γρήγορο κόσμο του σήμερα, η αντιμετώπιση της αγένειας μπορεί συχνά να είναι ένα ανεπιθύμητο αλλά αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής.

Είτε πρόκειται για ένα σχόλιο στη δουλειά, για μια αγενή συζήτηση στο σούπερ μάρκετ, είτε για μια σκληρή λέξη από έναν άγνωστο στο διαδίκτυο, όλοι έχουμε δεχτεί την αγένεια κάποια στιγμή.

Μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, πόσο μάλλον να απαντήσετε με εποικοδομητικό τρόπο.

Αλλά επειδή είναι αγενείς, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε και εσείς. Αν συναντήσετε ένα αγενές άτομο εκεί έξω, είναι πάντα βολικό να έχετε κάποιες ανταπαντήσεις στη διάθεσή σας. Εδώ είναι μια λίστα με μερικά πράγματα που μπορείτε να πείτε.

1# «ΟΚ, έχω σημειώσει το feedback σου»

Μία τέτοια απάντηση είναι καλή για δύο λόγους. Πρώτον, είναι η αναγνώριση αυτού που είπαν, χωρίς να δίνεις υπερβολική βαρύτητα. Και δύο, είναι απορριπτικό όσο πρέπει, χωρίς να είστε πραγματικά αγενείς.

Είναι σύντομο, γλυκό και κατευθείαν στην ουσία, κάτι που το κάνει ακόμα καλύτερο.

Μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε αν κάποιος πει ένα σχόλια προς τα εσάς – ή απλώς το εκστομίσει γενικά.

2. «Μπορείς να το ξαναπείς αυτό;»

Αυτό είναι λίγο πιο συγκρουσιακό και θα πρέπει να το επιλέξετε όταν κάποιος είναι και αγενής και επιθετικός.

Μερικές φορές η στάση ενός αγενούς ατόμου είναι… γάβγισμα και χωρίς δάγκωμα. Και όταν τους κοντράρεις, θα υποχωρήσουν γρήγορα.

Μια τέτοια απάντηση τους αναγκάζει να αφοσιωθούν σε αυτό που είπαν και οι περισσότεροι αγενείς άνθρωποι συνήθως δεν μπορούν να αντέξουν αυτό το είδος πίεσης.

3. «Αυτό είναι αδιανόητο»

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους αγενείς ανθρώπους είναι απλώς επισημαίνοντας ότι υπήρξαν αγενείς.

Και πάλι, στόχος είναι να συνειδητοποιήσει κάποιος τη συμπεριφορά του και να τη διορθώσει μόνος του.

Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στην αλλαγή του τρόπου που ενεργούν και απαιτεί λιγότερη προσπάθεια από την πλευρά σας.

Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι εάν το άτομο είναι πολύ πιο συγκρουσιακό: Λέγοντας κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει ότι θα το εξοργίσετε περισσότερο.

4. «Το να είσαι χρήσιμος θα ήταν προτιμότερο από το να είσαι επικριτικός»

Ορισμένοι αγενείς άνθρωποι χρειάζονται λίγη ώθηση προς τη σωστή κατεύθυνση: Και το να πείτε κάτι σαν τα παραπάνω μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται.

Μερικές φορές δεν είναι πραγματικά το μήνυμα, αλλά η παράδοση του μηνύματος που μπερδεύει την κατάσταση. Και οι αγενείς άνθρωποι μπορεί να μην το γνωρίζουν αυτό.

Και αν είναι εσκεμμένα αγενείς; Τα παραπάνω μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως ένας ικανοποιητικός τρόπος για να το καταλάβετε.

5. «Δεν θυμάμαι να ζήτησα τη γνώμη σου»

Αυτό είναι ιδιαίτερα καλό για χρήση σε άτομα που έχουν απόψεις… για τα πάντα – ακόμα κι αν κάνουν λάθος. Είναι ένας καλός τρόπος για να βάλεις τα όρια σου.

Λέγοντας αυτό, όχι μόνο φωνάζετε τι κάνουν, αλλά επισημαίνετε πόσο περιττό είναι.

Μία τέτοια απάντηση, μπορεί να τους κάνει να σας αφήσουν ήσυχους και πιθανότατα θα αποθαρρύνει οποιαδήποτε παρόμοια συμπεριφορά στο μέλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =