αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέθανε ο συνιδρυτής του Skype, Toivo Annus, σε ηλικία μόλις 48 ετών

Πέθανε ο συνιδρυτής του Skype, Toivo Annus, σε ηλικία μόλις 48 ετών

Έφυγε από την ζωή ο Toivo Annus μόλις στα 48 του χρόνια. Πρόκειται για τον επιχειρηματία και developer ο οποίος ήταν στην ιδρυτική ομάδα του Skype.

«Σας ενημερώνω με βαθιά θλίψη ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, στις 12 Ιουλίου, ο αγαπημένος μας σύζυγος, μπαμπάς, επιχειρηματίας και επενδυτής, Toivo Annus, υπέκυψε σε μια απροσδόκητη ασθένεια», ανακοίνωσε η γυναίκα του μέσω επίσημης δήλωσης που έκανε στις 13 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι ο σημερινός κολοσσός που ακούει στο όνομα Skype ξεκίνησε από την Εσθονία το 2003. Επικεφαλής της ιδρυτική ομάδας ήταν οι επιχειρηματίες Janus Friis και Niklas Zennström. Ενώ την ιδρυτική ομάδα συμπλήρωναν 4 developers, οι Ahti Heinla, Priit Kasesalu, Jaan Tallinn and Toivo Annus.

Μάλιστα ο Annus είχε κομβικό ρόλο στο πρώτο γραφείο του Skype στο Ταλίν, όπου ήταν υπεύθυνος για την ομάδα των προγραμματιστών αλλά και της peer-to-peer network ομάδας.

Όταν το Skype πωλήθηκε στο eBay το 2005 έναντι 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έγινε ο πρώτος μονόκερος – δηλαδή μια startup αξίας άνω των 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων – που ιδρύθηκε στην Εσθονία.

Στην συνέχεια οι 4 προγραμματιστές της ιδρυτικής ομάδας, έφτιαξαν την επενδυτική εταιρία Ambient Sound Investment. Ο Toivo Annus είχε επενδύσει και ιδιωτικά σε πολλές εταιρίες, και ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στην Σιγκαπούρη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =