αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέθανε ο ιδρυτής του κολοσσού Red Bull

Πέθανε ο ιδρυτής του κολοσσού Red Bull

Ο Ντίτριχ Μάτεσιτς, ο Αυστριακός επιχειρηματίας που δημιούργησε την εταιρεία ενεργειακών ποτών Red Bull, απεβίωσε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου σε ηλικία 78 ετών. Η είδηση έγινε γνωστή στο Όστιν των ΗΠΑ, λίγη ώρα πριν την έναρξη των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix της Formula 1.

Ο Μάτεσιτς κατείχε το 49% της Red Bull GmbH και η περιουσία του ανερχόταν σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Στήριξε την εμπλοκή της Red Bull σε διάφορες μορφές αθλητισμού, ανάμεσά στις οποίες και η Formula 1.

Από πωλητής, ιδρυτής ενός κολοσσού 25 δισ. $

Ο Αυστριακός Dietrich Mateschitz ήταν πωλητής της εταιρείας Procter & Gamble όταν ανακάλυψε το Krating Daeng, το ποτό που θα γινόταν στη συνέχεια το Red Bull, κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Ταϊλάνδη.

Το 1984, ίδρυσε τη Red Bull μαζί με τον ιδρυτή του ταϊλανδέζικου ποτού, Thai Chaleo Yoovidhya, και κυκλοφόρησε την επωνυμία Red Bull το 1987, μετατρέποντάς το τελικά στο μεγαλύτερο ενεργειακό ποτό στον κόσμο.

Η περιουσία που έφτιαξε υπολογίζεται στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Άρχισε να συνδέει την επωνυμία με extreme sports όπως το σέρφινγκ, τις καταδύσεις σε γκρεμούς, τα χειμερινά σπορ και την ποδηλασία βουνού, με το Red Bull να συμμετέχει ως χορηγός σε πολλά από αυτά.

Η ενασχόλησή του με την F1 ξεκίνησε με την ελβετική ομάδα της Sauber, της οποίας η Red Bull έγινε μέτοχος του 60%, πριν οι δύο τους χωρίσουν μετά από μία διαμάχη για την επιλογή πιλότου. Η Sauber υπέγραψε τον άπειρο Φινλανδό Kimi Raikkonen για την πρώτη του σεζόν το 2001, ενώ ο Mateschitz ήθελε τον προστατευόμενο της Red Bull, Enrique Bernoldi.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =