αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέθανε ο άνθρωπος που μετέτρεψε μία επένδυση 1.000 δολαρίων σε μία εταιρία δισεκατομμυρίων

Πέθανε ο άνθρωπος που μετέτρεψε μία επένδυση 1.000 δολαρίων σε μία εταιρία δισεκατομμυρίων

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο Peter Buck. Το όνομα μπορεί να μην λέει κάτι σε αρκετούς, ωστόσο πρόκειται για τον συνιδρυτή της αλυσίδας σαντουϊτσάδικων Subway. Είναι ο άνθρωπος που μετέτρεψε μία αρχική επένδυση 1.000 δολαρίων, σε μια εταιρία δισεκατομμυρίων.

Με περισσότερα από 40.000 καταστήματα παγκοσμίως, η Subway είναι σήμερα η μεγαλύτερη αλυσίδα σαντουϊτσάδικων στον κόσμο. Ο Buck, που ήταν και ο μοναδικός εν ζωή ιδρυτής της, άφησε πίσω του περιουσία 1,7 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

«Μας λυπεί βαθύτατα ο θάνατος ενός εκ των ιδρυτών της Subway, του δρ. Πίτερ Μπακ. Ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αφοσιωμένου, ενεργού ηγέτη και ένα βασικό μέλος της οικογένειας της Subway», είπε ο CEO της εταιρείας, Τζον Τσίντσεϊ, σε ανακοίνωσή του.

Όπως μεταδίδει το CNN, το 1965 ο Buck είχε δώσει στον οικογενειακό του φίλο, Φρεντ ΝτεΛούκα, την ιδέα να ανοίξει ένα σαντουϊτσάδικο, ώστε να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του. Ο Buck, που ήταν πυρηνικός φυσικός, έκανε την αρχική επένδυση των 1.000  δολαρίων και το «Pete’s Super Submarines» άνοιξε στο Μπίτζπορτ του Κονέκτικατ. Στις ΗΠΑ, submarines ή subs ονομάζονται τα σάντουιτς -ζεστά ή κρύα- που φτιάχνονται από μία στρογγυλή μπαγκέτα ψωμιού κομμένη στη μέση, αφού το σχήμα τους θυμίζει υποβρύχιο. Από εκεί πήρε το όνομά της η επιχείρηση. 

Έως το 1974, οι δύο συνέταιροι είχαν ανοίξει 16 καταστήματα στο Κονέκτικατ και στη συνέχεια άρχισαν να δίνουν τα δικαιώματα για franchise.

Subway Co-founder And Philanthropist Peter Buck Passes Away At 90
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + fourteen =