αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέθανε εργαζόμενος του Σκλαβενίτη από κορονοιό

Πέθανε εργαζόμενος του Σκλαβενίτη από κορονοιό

Εργαζόμενος σε υποκατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτη» στον Πειραιά πέθανε λίγες μέρες μετά την επιβεβαίωση ότι είχε νοσήσει από τον  κορoνοϊό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου μας, εργαζόμενου σε κατάστημα του «Σκλαβενίτη» στον Πειραιά, που έφυγε από τη ζωή, λίγες μέρες μετά την επιβεβαίωση ότι είχε νοσήσει από τον COVID-19.

Παρότι έχουμε επισημάνει τη σοβαρότητα της κατάστασης με παρεμβάσεις στα καταστήματα, μετράμε δεκάδες κρούσματα, ενώ εξακολουθούν να αποκρύπτονται κρούσματα μετατρέποντας τα καταστήματα σε χώρους διασποράς. Ο θάνατος του συναδέλφου επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο αυτό που το σωματείο μας καταγγέλλει από την αρχή της πανδημίας, ότι οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι στους χώρους εργασίας, αφού είναι ανεπαρκή τα μέτρα προστασίας τους και πρόληψης για τη διασπορά του ιού μέσα στους χώρους δουλειάς. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η εργοδοσία, με τις πλάτες της κυβέρνησης, δεν υπολογίζει τις ζωές των εργαζομένων και μπροστά στα κέρδη της, τα μέτρα που παίρνονται είναι ανεπαρκή και πίσω από τις ανάγκες της προστασίας εργαζομένων και καταναλωτών, με αποτέλεσμα να μετράμε νεκρούς.

Απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στο συγκεκριμένο κατάστημα για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και να μην κινδυνεύσουν άλλοι εργαζόμενοι”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =