αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠάτρα: Ανασφάλιστος εργαζόμενος σκοτώθηκε προσπαθώντας να κρυφτεί από έλεγχο του ΕΦΚΑ

Πάτρα: Ανασφάλιστος εργαζόμενος σκοτώθηκε προσπαθώντας να κρυφτεί από έλεγχο του ΕΦΚΑ

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στην Πάτρα. Ενας εργάτης 22 ετών σε εργοστάσιο της ΒΙ.ΠΕ Πατρών σκοτώθηκε στην προσπάθεια του να κρυφτεί στην οροφή της βιομηχανικής μονάδας, για να αποφύγει τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, καθώς φαίνεται να ήταν ανασφάλιστος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εύας Στρατή για το Ionian TV, για να αποφύγει τον έλεγχο, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι 17 συνάδελφοι του, κρύφτηκαν σε διάφορα σημεία. Εκείνος επέλεξε, μέσα στον πανικό του, να κρυφτεί στη σκεπή. Όταν επιχείρησε να κατέβει, η οροφή υποχώρησε, με αποτέλεσμα ο 22χρονος να υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο. Όπου και τελικά έχασε την ζωή του.

Συγκλονιστικά είναι τα όσα καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου νεαρού, ότι στο νοσοκομείο δηλώθηκε από τον εργοδότη του με το όνομα άλλου εργαζόμενου στην ίδια επιχείρηση.

Τις καταγγελίες αυτές διαψεύδει ο δικηγόρος του εργοδότη, ο οποίος αναφέρει ότι ο ίδιος ο 22χρονος είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία, ενώ ήταν κανονικά ασφαλισμένος.

Για το περιστατικό έβγαλε ανακοίνωση η ΓΣΕΕ

«Ένα τραγικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων στη χώρα μας.

Εργάτης στη βιομηχανική περιοχή των Πατρών για να αποφύγει τον έλεγχο, κρύφτηκε στη στέγη κτηρίου με αποτέλεσμα η στέγη να υποχωρήσει και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπου και κατέληξε.

Η Συνομοσπονδία, ζητά την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών όπου αυτές αναλογούν. Το γεγονός ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι ο άτυχος εργάτης ήταν ανασφάλιστος, ανοίγει εκ νέου το φάκελο της εργοδοτικής παραβατικότητας αλλά και των επιπτώσεων τέτοιων πρακτικών που οδηγούν ακόμη και στην απώλεια ζωών.

Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να παρέμβουν άμεσα, ώστε επιτέλους, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε ζητήσει, να περιοριστούν τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα στη χώρα μας, τα οποία έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

 Το Κράτος πρέπει να πάψει να κωφεύει και να ενεργοποιήσει εκ νέου το αρμόδιο όργανο του Υπουργείου Εργασίας για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, το οποίο έχει να συνεδριάσει εδώ και δύο χρόνια.

 Ο στόχος όλων μας πρέπει να είναι ο μηδενισμός των επικίνδυνων συνθηκών στους χώρους δουλειάς και η εξάλειψη του επαγγελματικού κινδύνου».ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 6 =