αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πάρτε δύσκολες αποφάσεις γρήγορα», λέει ο Grant Cardone. Και ο «κανόνας του 70%» που μπορείς να εφαρμόσεις

«Πάρτε δύσκολες αποφάσεις γρήγορα», λέει ο Grant Cardone. Και ο «κανόνας του 70%» που μπορείς να εφαρμόσεις

Αν είσαι από αυτούς που αργούν… υπερβολικά για να πάρουν μία απόφαση, μάλλον κάτι πρέπει να αλλάξεις στην τακτική σου. «Πάρτε δύσκολες αποφάσεις γρήγορα», λέει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Grant Cardone σε νέο άρθρο του.

«Όταν τα πράγματα γίνονται ζόρικα και παίρνετε αποφάσεις για τα χρήματα, τα οικονομικά και τις επιχειρήσεις, πάρτε τις δύσκολες αποφάσεις σας όσο πιο γρήγορα μπορείτε» τονίζει.

«Οι επιτυχημένοι άνθρωποι το κάνουν αυτό. Παίρνουν δύσκολες αποφάσεις πολύ γρήγορα. Και συχνά, οι άνθρωποι τους κοιτάζουν και λένε, «Αυτός ο τύπος νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του. Αυτός ο τύπος είναι ψυχρός. Αυτός ο τύπος δεν έχει συναισθήματα». Αλλά δεν είναι αυτό. Οι σούπερ επιτυχημένοι άνθρωποι που συσσωρεύουν τεράστιο πλούτο έχουν μάθει να παίρνουν γρήγορα δύσκολες αποφάσεις» λέει ο Cardone.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να λες «ναι σε όλα». Αλλά πρέπει να παίρνεις μια απόφαση. Όπως εξηγεί ο Cardone, καθημερινά παίρνει αποφάσεις, και αν κάτι δεν ταιριάζει σε αυτόν, στην επιχείρηση του ή στα ακίνητα που διαχειρίζεται, το προσπερνά γρήγορα. «Θα χάσω κάποιες ευκαιρίες; Ναι. Αλλά δεν μπορώ να τους ευχαριστώ όλους. Είμαι εδώ για να χτίσω την επιχείρησή μου και πρέπει να πάρω γρήγορα δύσκολες αποφάσεις. Αν θέλετε να είστε το αφεντικό, πάρτε δύσκολες αποφάσεις γρήγορα» εξηγεί.

«Δεν πρόκειται για… διαγωνισμό δημοτικότητας. Δεν προσπαθώ να «κερδίσω φίλους και να επηρεάσω τους ανθρώπους». Προσπαθώ να βγάλω τα χρήματά μου με σωστό τρόπο» σημειώνει.

Ο Grant Cardone δεν είναι ο μόνος διάσημος businessman που θεωρεί ότι η ταχύτητα στην λήψη αποφάσεων είναι κομβική. Σε παλαιότερο άρθρο μας, είχαμε μιλήσει για τον κανόνα του 70% που εφαρμόζει ο Jeff Bezos.

Ο Bezos μίλησε πρώτη φορά για αυτό τον κανόνα σε μια ετήσια επιστολή που έστειλε προς του μετόχους της Amazon το 2016. Εκεί περιέγραψε την προσέγγιση του αναφορικά με την λήψη αποφάσεων. Όπως εξήγησε, ενώ είναι πάντα ωραίο να έχεις πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που θέλεις, στις περισσότερες περιπτώσεις το να περιμένεις μέχρι να ξέρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να λάβεις μια απόφαση, είναι ένα πρόβλημα.

Εκεί έρχεται ο κανόνας του 70%. «Πάρε μια απόφαση όταν γνωρίζεις το 70% των πληροφοριών που επιθυμείς. Αν περιμένεις να φτάσεις στο 90%, στις περισσότερες περιπτώσεις πιθανόν θα είσαι αργός», λέει ο Jeff Bezos. Πρέπει να συλλέξεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς, και στην συνέχεια να κινηθείς γρήγορα για να κάνεις το «μεγάλο βήμα». Ακόμα και αν δεν είσαι απολύτως σίγουρος ότι η απόφαση που παίρνεις είναι η σωστή. Εάν γνωρίζεις με βεβαιότητα ότι η απόφαση σου είναι σωστή, τότε μάλλον… είσαι ήδη πολύ αργός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο business γκουρού Grant Cardone μιλά στο It’s Possible. Και εξηγεί πως θα φτάσεις στην επιτυχία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + nine =