αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πάρε λιγότερες αποφάσεις μέσα σε μια ημέρα»: 4 συνήθειες που μπορούν να σε κάνουν πιο πετυχημένο

«Πάρε λιγότερες αποφάσεις μέσα σε μια ημέρα»: 4 συνήθειες που μπορούν να σε κάνουν πιο πετυχημένο

Είναι δύσκολο να παραμείνεις συγκεντρωμένος στους μεγάλους στόχους σου. Όποιοι κι αν είναι αυτοί. Σε βάθος χρόνο θα δεις πολλά πράγματα που ίσως σου αποσπάσουν την προσοχή. Δες το πιο απλό πράγμα: Είναι δύσκολο να τρως υγιεινά για 5 μήνες. Κάποια στιγμή θα θελήσεις να κάνεις… την αμαρτία και να φας fast food. Είναι δύσκολο να κάτσεις και να οργανώνεις κάθε βράδυ την to-do λίστα σου για την επόμενη ημέρα, και να μην κάτσεις με τις ώρες στο Netflix.

Όλοι θέλουμε να πετύχουμε στόχους μεγάλους ή μικρότερους. Αλλά τελικά, τι κάνουν διαφορετικά οι άνθρωποι που τα καταφέρνουν; Το Success.com παραθέτει 4 συνήθειες οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν. Με τις προτάσεις να έχουν προκύψει μετά από επιστημονικές έρευνες.

1# Πάρε λιγότερες αποφάσεις. Εδώ ίσως θυμηθείς τον Mark Zuckerberg ο οποίο φορά κάθε ημέρα μπλουζάκια ίδιου χρώματος, για να μην παίρνει πολλές αποφάσεις μέσα σε μια ημέρα. Θέλει να εστιάζει στα σημαντικά. Οργάνωσε έτσι την καθημερινότητα σου, ώστε να μην χρειάζεται να πάρεις αποφάσεις… από την στιγμή που ξυπνάς, για το κάθε τι που υπάρχει γύρω σου. Θα μπορούσε π.χ. να κάνεις το ίδιο πρωινό κάθε ημέρα. Και εστίασε μόνο στις σημαντικές αποφάσεις, δίνοντας όλη την ενέργεια σου εκεί.

2# Μείωσε το άγχος. Όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν βρει τους τρόπους τους για να μειώνουν το άγχος. Για παράδειγμα οι Oprah, Jack Dorsey και Richard Branson, κάνουν γιόγκα. Για να έχουν καλή υγεία- σωματική και ψυχική. Βρες κάτι που ταιριάζει και σε εσένα.

3# Εστίαση σε ένα πράγμα τη φορά. Μπορεί το Multitasking να είναι της μόδας, ωστόσο έρευνες έχουν δείξει πως όταν κάνουμε πολλά πράγματα μαζί, καταλήγουμε να μην κάνουμε καλή δουλειά. Προσπάθησε να κάνεις ένα πράγμα τη φορά, να το ολοκληρώνει και μετά να πας στο επόμενο.

4# Άκου ροκ ή χιπ χοπ μουσική ενώ εργάζεσαι. Η έρευνα «The Music of Power: Perceptual & Behavioral Consequences of Powerful Music» κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι άνθρωποι που ακούνε δυναμική μουσική ενώ εργάζονται, αισθάνονται πιο δυνατοί και προσπαθούν να έχουν όλο και καλύτερες επιδώσεις. Η μουσική σου δίνει μια ώθηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 13 =