αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠάρε επιδότηση έως 5.000 ευρώ για e- shop. Ανοίγει ο Β’ κύκλος εντός του μήνα

Πάρε επιδότηση έως 5.000 ευρώ για e- shop. Ανοίγει ο Β’ κύκλος εντός του μήνα

Περισσότερες από 11.500 επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση για την επιδότηση ύψους 5.000 ευρώ, που αφορά την δημιουργία ή αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop). Εντός του μήνα θα έρθει και δεύτερος κύκλος του προγράμματος. 

Χθες, Τρίτη, εξέπνευσε η σχετική προθεσμία και όπως ανακοινώθηκε συνολικά υποβλήθηκαν 11.503 αιτήσεις από επιχειρήσεις, συνολικού προϋπολογισμού  53,6 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι 11.200 αιτήσεις αφορούν στην ανάπτυξη eshop από πολύ μικρές επιχειρήσεις με φυσικό κατάστημα ενώ οι δραστηριότητες του λιανικού εμπορίου που συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη ζήτηση είναι από τους τομείς των ειδών ιματισμού, υποδημάτων, γυναικείων ετοίμων ενδυμάτων, κοσμημάτων κ.α.

Το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων επισημαίνει ότι μετά την επιτυχή εξέλιξη του α’ κύκλου, προγραμματίζει την προκήρυξη β’ κύκλου της σχετικής δράσης εντός του Απριλίου, με τον υπόλοιπο προϋπολογισμό.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης δήλωσε σχετικά: «Στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, βοηθάμε το λιανεμπόριο να αποκτήσει πρόσβαση και στο κανάλι των ηλεκτρονικών πωλήσεων, με μια απλουστευμένη δράση του ΕΣΠΑ. Είναι δεδομένο πως, στο άμεσο μέλλον, η αυξητική τάση των ηλεκτρονικών αγορών θα συνεχιστεί και επιβάλλεται να επιταχύνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεών μας, ώστε να βελτιώσουμε την ανθεκτικότητά τους στις απαιτήσεις των καταναλωτών. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ενίσχυσης της αγοράς, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, αξιοποιώντας πλήρως τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + fourteen =