αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠάνω από 4 εκατ. ευρώ τα χρέη της AirFastTickets- Διαβάστε όλες τις πληροφορίες

Πάνω από 4 εκατ. ευρώ τα χρέη της AirFastTickets- Διαβάστε όλες τις πληροφορίες

Το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ ξεπερνούν, με τα έως σήμερα δεδομένα, οι συνολικές οφειλές της πτωχευμένης εταιρείας διαδικτυακών πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων AirFastTickets προς πρώην εργαζομένους της και πιστωτές.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, μετά την επαλήθευση και τον έλεγχο των απαιτήσεων των πιστωτών, τα συνολικά χρέη της AirFastTickets ανέρχονται σε 4.188.599 εκατ. ευρώ. Από αυτά περίπου δύο εκατ. ευρώ (1,95 εκατ.) αφορούν τους 150 πρώην εργαζομένους, με την μερίδα του λέοντος του ποσού (περίπου 1,5 εκατ. ευρώ) να σχετίζεται με περίπου 10 αεροπορικές εταιρείες.

Περίπου 240 χιλιάδες ευρώ οφείλει η AirFastTickets σε όμιλο παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, ενώ στα 80.000 ευρώ ανέρχεται το φέσι στην ΚΑΕ Ολυμπιακός με την οποία υπήρχε χορηγική συνεργασία το διάστημα 2013-2014.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το ποσό των περίπου τεσσάρων εκατ. ευρώ αναμένεται να αυξηθεί μετά την επαλήθευση και τον έλεγχο των απαιτήσεων του Δημοσίου (ασφαλιστικών ταμείων και εφορίας). Η διαδικασία αυτή καθυστέρησε, καθώς η καταγγελία των συμβάσεων του προσωπικού (προϋπόθεση για να αναγγείλει το Δημόσιο τις απαιτήσεις του) έγινε σταδιακά από τα τέλη Ιουνίου 2016, οπότε η AirFastTickets κηρύχθηκε σε πτώχευση. Οι εργαζόμενοι, εξάλλου, για διάστημα ενός χρόνου, βρίσκονταν σε ομηρία: η εταιρεία δεν είχε δραστηριότητα, “κανένας” δεν τους απέλυε και συνεπώς έπρεπε να κηρυχθεί σε πτώχευση ώστε να λυθεί η εργασιακή σχέση τους.

Σημειώνεται ότι εκτός από τα 4,1 εκατ. ευρώ, η AirfastTickets έχει συσσωρεύσει οφειλές αρχικού ύψους 45 εκατ. ευρώ προς την Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA), με το συγκεκριμένο ποσό να προκύπτει από επιστολή τoυ φορέα (Ιούνιος 2014) προς τις αεροπορικές εταιρείες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + six =