αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠάνω από 1.100 προτάσεις έχουν γίνει για κατασκευές ή ανακαινίσεις ξενοδοχείων μέσω ΕΣΠΑ στην Κρήτη

Πάνω από 1.100 προτάσεις έχουν γίνει για κατασκευές ή ανακαινίσεις ξενοδοχείων μέσω ΕΣΠΑ στην Κρήτη

Πάνω από 1.100 προτάσεις με προϋπολογισμό έως 400.000 ευρώ έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε το διαρκώς αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Κρήτη.

«Η Περιφέρεια είναι στο πλευρό των επενδυτών για την κατασκευή νέων σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και για την αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων», τόνισε ο περιφερειάρχης κατά τις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους επιχειρήσεων που αναπτύσσονται στο νησί. Μάλιστα, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Καλογερή συναντήθηκε με τους επενδυτές που πήραν το πράσινο φως από την Επιτροπή Περιβάλλοντος για την κατασκευή δύο ξενοδοχείων σε Γεωργιούπολη και Καβρό 1.224 κλινών και στην Αγία Πελαγία 1.155 κλινών.

«Δεν είναι μόνο τα μεγάλα ξενοδοχεία, είναι και τα μικρότερα που αφορούν αναβαθμίσεις ή επεκτάσεις σε μια σειρά ξενοδοχεία», συμπληρώνει ο κ. Αρναουτάκης, επισημαίνοντας πως αυτή η εξέλιξη «σημαίνει ότι η Κρήτη έχει επενδυτική άνθηση και οι νέες επενδύσεις και αναβαθμίσεις των ξενοδοχειακών μονάδων θα δώσουν ανάπτυξη, απασχόληση και πάρα πολλές θέσεις εργασίας στο νησί».

Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης χαρακτήρισε εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι δημιουργούνται νέα τουριστικά πακέτα που ξεκινούν από την Κρήτη, με αφορμή τα εγκαίνια του πρώτου Cooks Club που λειτουργεί πλέον στη Χερσόνησο, συγχαίροντας την οικογένεια Παπακαλιάτη για τη νέα δημιουργική πρόταση που παρουσιάζει στον τουρισμό της Κρήτης.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε τέλος πως είναι πολύ σημαντική η δουλειά που έχει γίνει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πως μέσα από την υποστήριξη της Περιφέρειας και των Δήμων και τη συνεργασία που υπάρχει προχωρούν οι διαδικασίες για να μπορούν οι επενδυτές να κάνουν τον σχεδιασμό τους και να ωριμάσουν όλα αυτά τα έργα. «Η Περιφέρεια δηλώνει παρούσα για να μπορούμε να διεκδικήσουμε όλα τα μεγάλα έργα στο νησί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =