αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠάνω από 1 δισ. χρήστες πλέον χρησιμοποιούν το Google Photos

Πάνω από 1 δισ. χρήστες πλέον χρησιμοποιούν το Google Photos

Περίπου τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμα της υπηρεσίας Google Photos επετεύχθη ένα σημαντικό ορόσημο: πλέον την χρησιμοποιούν ένα δισεκατομμύριο χρήστες. Η υπηρεσία οργάνωσης και επεξεργασίας φωτογραφιών της Google δεν είναι η πρώτη της που ξεπερνά τους 1 δις χρήστες καθώς το ορόσημο αυτό έχει επιτευχθεί και από το Android, το Gmail, το YouTube, τους Google Maps και το Google Search.

Το Google Photos κατάφερε να γίνει δημοφιλές σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Εντός των πρώτων πέντε μηνών είχε 100 εκατ. χρήστες ενώ στα πρώτα δύο χρόνια της λειτουργίας του είχε πεντακόσια εκατομμύρια.

Αν και η εφαρμογή είναι προ-εγκατεστημένη στις Android συσκευές, η επιτυχία της δεν ήταν κάτι το δεδομένο. Όπως αναφέρει το The Verge, αρχικώς επρόκειτο για ένα υποπροϊόν του – καταργημένου πλέον – κοινωνικού δικτύου Google+, μίας εκ των μεγαλύτερων αποτυχιών του τεχνολογικού γίγαντα. Όμως, η τακτική της Google να διαθέσει ξεχωριστή εφαρμογή για την υπηρεσία περιλαμβάνοντας σε αυτή τις πιο σημαντικές τεχνολογίες του Google+ χωρίς ταυτόχρονα να δίνουν το παρόν οι μη δημοφιλείς λειτουργίες του, αποδείχθηκε εξαιρετική.

Ένας από τους πολύ σημαντικούς λόγους της απήχησης της υπηρεσίας Google Photos είναι η παροχή δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο «σύννεφο» για φωτογραφίες έως και 16 megapixels και για videos έως και 1080p (full HD).

Η Google, στα πλαίσια της προσπάθειάς της για να κερδίσει ένα ακόμα δισεκατομμύριο χρήστες, ανακοίνωσε την εφαρμογή Gallery Go (Google Play Store). Πρόκειται για μία «ελαφριά» εναλλακτική της εφαρμογής Google Photos η οποία καταλαμβάνει στη συσκευή που εγκαθίσταται μόνο 10MB ενώ είναι πιο λειτουργική σε περιπτώσεις όπου η σύνδεση με το διαδίκτυο δεν είναι εφικτή ή είναι κακής ποιότητας.

Πηγή: Tecky.eu

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − five =