αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πάντα το κάναμε με αυτό τον τρόπο»: Μία career expert παραθέτει 5 φράσεις που πρέπει να βγάλεις από το λεξιλόγιο σου

«Πάντα το κάναμε με αυτό τον τρόπο»: Μία career expert παραθέτει 5 φράσεις που πρέπει να βγάλεις από το λεξιλόγιο σου

Ιδανικά, σε κάθε αλληλεπίδραση στο χώρο εργασίας – σε meetings, τηλεφωνήματα, email, συζητήσεις – οι συνομιλίες μας θα ήταν θετικές και εποικοδομητικές. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Οι συζητήσεις μπορεί να είναι ψυχρές, υποτιμητικές, και να μετατρέπονται σε οχήματα για τοξική εταιρική κουλτούρα.

Θέλετε να σταματήσετε να… ροκανίζετε την αίσθηση ασφάλειας και αξίας των ανθρώπων; Εδώ είναι 5 φράσεις που πρέπει να βγάλετε από το λεξιλόγιο σας. Αποτελούν κομμάτι μίας λίστας που δημοσίευσε η career expert, Adaira Landry, στο CNBC.

«Πάντα το κάναμε με αυτό τον τρόπο»

Αυτό σημαίνει ότι έχετε συγκεκριμένη οπτική και είστε αντίθετοι σε αλλαγές ή προτάσεις. Επειδή υπονοείτε ότι τίποτα δεν είναι λάθος με το τρέχον πρότυπο, κινδυνεύετε να καταπνίξετε τα κίνητρα για καινοτομία.

Τι μπορούμε να πούμε αντί αυτού: «Πάντα το κάναμε έτσι, αλλά ας δούμε αν είναι καιρός να αλλάξουμε πρακτικές».

«Στην εποχή μου, ήταν χειρότερα»

Αυτη η φράση λέει ότι η ταλαιπωρία πρέπει να είναι…. αναμενόμενη. Σαν ο πόνος του παρελθόντος να δικαιολογεί τον πόνο του σήμερα. Όταν χρησιμοποιείται, έχει ως στόχο να σωπάσει το άτομο που εκφράζει ένα πρόβλημα.

Τι μπορούμε να πούμε αντι αυτού: «Στην εποχή μου, ήταν πολύ χειρότερα και χαίρομαι πολύ που είναι καλύτερα για σένα. Τι μπορούμε να αλλάξουμε για να το κάνουμε ακόμα καλύτερο;».

«Είναι καλύτερο να κρατάμε τις πληροφορίες που αφορούν τον μισθό μας ιδιωτικές»

Αυτό σημαίνει ότι «προστατεύετε» τις ειδικές προσφορές και δεν εκτιμάτε τη διαφάνεια. Ως αποτέλεσμα, συγκεκριμένες ομάδες (π.χ. γυναίκες και φυλετικές μειονότητες) παραμένουν ευάλωτες στις πιθανές μισθολογικές ανισότητες. Η διατήρηση των μισθών σε «κρυφό πλαίσιο» μειώνει την απόδοση των εργαζομένων, σύμφωνα με μελέτες. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υποψίες ότι υπάρχει έλλειψη λογοδοσίας και μισθολογικά κενά.

Τι να πείτε αντι αυτού: «Μπορείτε να έχετε ανοιχτές συζητήσεις για τον μισθό».

«Δεν έχουμε όρια θητείας»

Αυτό λέει ότι διατηρείτε το status quo και ότι οι σημερινοί ηγέτες αξίζουν τις θέσεις τους… επ’ αόριστον. Η αλλαγή στην κουλτούρα απαιτεί μερικές φορές μια αλλαγή στην κορυφή. Και η καθιέρωση ενός συστήματος εναλλαγής ηγεσίας με όρια θητείας προωθεί στην πραγματικότητα την ποικιλομορφία στο χώρο εργασίας.

Τι να πούμε αντί αυτού: «Εκτιμούμε να δίνουμε σε όλους μια ευκαιρία. Τα άτομα και οι οργανισμοί αναπτύσσονται με ηγεσία που κάνει rotation».

«Μπορείτε να παραθέσετε αυτό το περιστατικό σε ένα email;»

Αυτό λέει ότι η αποκάλυψη ενός περιστατικού μπορεί να μην είναι εμπιστευτική ή ανώνυμη. Ενώ ορισμένα πράγματα πρέπει να αναφέρονται, όταν το σύστημα απαιτεί να τεκμηριώσετε λεπτομέρειες, να ανησυχείτε για αντίποινα. Αυτός ο φόβος των συνεπειών μπορεί να φέρει μια περιγραφή του γεγονότος που δεν είναι ακριβής. 

Τι να πείτε αντι αυτού: «Ας καταλήξουμε σε μια διατύπωση που σας κρατά προστατευμένους και εστιάζει στο θέμα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + fifteen =