αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Warren Buffett μιλά για το πράγμα που θα σε κάνει χαρούμενο όταν φτάσεις στο τέλος της ζωής σου

Ο Warren Buffett μιλά για το πράγμα που θα σε κάνει χαρούμενο όταν φτάσεις στο τέλος της ζωής σου

Θα περίμενε κάποιος, ότι άνθρωποι σαν τον Warren Buffett θα εστίαζαν περισσότερο στα χρήματα ή στα επαγγελματικά επιτεύγματα, όταν μιλούν για το πως μπορεί  κάποιος να είναι χαρούμενος. Ο ίδιος άλλωστε είναι διάσημος επενδυτής και δισεκατομμυριούχος. Κι όμως, φαίνεται ότι κάτι άλλο αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον ίδιο. Και δεν έχει άμεση σχέση με την δουλειά.

Στην αυτοβιογραφία του Warren Buffett «The Snowball: Warren Buffett and the Business of Life», η συγγραφέας Alice Schroeder γυρνά τον χρόνο πίσω. Και παραθέτει το τι έλεγε ο διάσημος επενδυτής σε ομιλία του στο University of Georgia. Τότε οι φοιτητές τον είχαν ρωτήσει για τον ορισμό της επιτυχίας.

Σύμφωνα με το Buffett, όταν πλησιάζεις στο τέλος της ζωής σου, το μοναδικό μέτρο επιτυχίας θα είναι το πόσοι άνθρωποι σε αγαπούν. «Γνωρίζω ανθρώπους που έχουν πολλά χρήματα και κάνουν πολυτελή δείπνα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς στον κόσμο δεν τους αγαπά», τονίζει.

«Αν φτάσετε στην ηλικία μου στη ζωή και κανείς δεν σε συμπαθεί, δεν με νοιάζει πόσο μεγάλο είναι ο τραπεζικός σας λογαριασμός, η ζωή σας είναι μια καταστροφή», σημειώνει ο Buffett.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, το πρόβλημα με την αγάπη είναι ότι δεν… αγοράζεται ούτε πωλείται. Δεν μπορείς να δώσεις μερικά χρήματα και να αγοράσεις αγάπη. Μόνο αν είσαι σωστός κατά την διάρκεια της ζωής σου και δίνεις αγάπη, είναι πιθανό να λάβεις και εσύ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + twenty =