αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Warren Buffett λέει ότι στο τέλος της ζωής σου η επιτυχία μετριέται μόνο με μια (ρομαντική) λέξη

Ο Warren Buffett λέει ότι στο τέλος της ζωής σου η επιτυχία μετριέται μόνο με μια (ρομαντική) λέξη

Ο Warren Buffet είναι ένας από τους πιο πετυχημένους businessmen στον κόσμο. Και ενώ θα περίμενες ότι πρόκειται για έναν ψυχρό άνθρωπο που κοιτά μόνο τους αριθμούς, τα χρήματα και το επαγγελματικό πρεστίζ, ο ίδιος φαίνεται ότι δίνει μεγαλύτερη σημασία σε βαθύτερα πράγματα. Εκεί έχει καταλήξει μετά από όλες τις εμπειρίες που έχει ζήσει.

«Εάν φτάσετε στην ηλικία μου και κανείς δεν σκέφτεται κάτι θετικό για σας, δεν με νοιάζει πόσο μεγάλος είναι ο τραπεζικός σας λογαριασμός. Η ζωή σας είναι μια καταστροφή», είπε ο Buffett, μιλώντας σε φοιτητές στο Georgia Tech, όταν οι ίδιοι τον ρώτησαν για να τους δώσει έναν ορισμό της επιτυχίας.

Η επιτυχία δεν εξαρτάται από τον πλούτο, τη δύναμη, τη φήμη ή το πόσα ακριβά ‘παιχνίδια’ έχετε πριν πεθάνετε. Ο Buffett το έχει καταλάβει καλά αυτό. Όπως θυμάται το inc.com, ο ίδιος έχει πει μερικά ακόμα πράγματα στο βιβλίο «The Snowball: Warren Buffett and the Business of Life». Τα οποία μας βοηθούν να καταλάβουμε την άποψη του. Όλα εξαρτώνται από μια λέξη: Την αγάπη. «Βασικά, όταν φτάσετε στην ηλικία μου, θα μετράτε την επιτυχία σας στη ζωή κοιτώντας το πόσοι από τους ανθρώπους που συμπαθείτε σας αγαπάνε», λέει ο ίδιος.

«Το πρόβλημα με την αγάπη είναι ότι δεν μπορείτε να την αγοράσετε. Μπορείτε να αγοράσετε το σεξ. Μπορείτε να αγοράσετε πολυτελή δείπνα. Αλλά ο μόνος τρόπος για να σε αγαπάνε, είναι να είσαι αξιαγάπητος», τονίζει ο Buffett, εξηγώντας ότι όσο περισσότερο δίνεις αγάπη, όλο και περισσότερη θα παίρνεις. Ενώ αποκαλύπτει μάλιστα ότι έχει γνωρίσει πολλούς πλούσιους ανθρώπους που δεν τους αγαπά κανείς. Και αυτό δεν είναι επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 7 =