αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Warren Buffett εφαρμόζει αυτούς τους 4 σοφούς κανόνες στην ζωή του

Ο Warren Buffett εφαρμόζει αυτούς τους 4 σοφούς κανόνες στην ζωή του

Οδεύει πλέον προς τα 90 του. Ο Warren Buffett έχει καταγράψει την δική του διαδρομή. Θεωρείται ένας κορυφαίος επενδυτής και είναι σταθερά μέσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου.

Ο ίδιος κατά την διάρκεια της ζωής του έχει παραθέσει αρκετά από τα «μυστικά» της επιτυχίας του. Τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ως χρήσιμες συμβουλές για εμάς τους υπόλοιπους. Το αμερικανικό inc.com θυμάται 4 σοφούς κανόνες που εφαρμόζει ο εμβληματικός businessman στην ζωή του.

1# Βρείτε μια δουλειά με την οποία θα είστε παθιασμένοι. «Στον κόσμο των επιχειρήσεων, οι άνθρωποι που είναι πιο επιτυχημένοι είναι αυτοί που κάνουν αυτό που αγαπούν», έχει πει ο Buffett. Oι περισσότεροι άνθρωποι δεν αναζητούν μια δουλειά με την οποία θα είναι παθιασμένοι. Αλλά μια δουλειά που θα τους δίνει «ασφάλεια». Και μάλιστα μένουν σε αυτή την ασφάλεια ακόμα κι αν μισούν την δουλειά που κάνουν. Δεν είναι τυχαίο όμως, ότι οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι στις επιχειρήσεις -και όχι μόνο- έκαναν αυτό που αγαπούσαν. Και έφτασαν στην κορυφή.

2# Φροντίστε τον εαυτό σας. «Έχετε μόνο ένα μυαλό και ένα σώμα. Και πρέπει να διαρκέσει μια ζωή», λέει ο Buffett. «Αλλά αν δεν προσέχετε αυτό το μυαλό και αυτό το σώμα, θα είναι ένα… ναυάγιο 40 χρόνια αργότερα», συμπληρώνει. Είναι σημαντικό να βάλεις στην ζωή σου τις σωστές συνήθειες, οι οποίες θα κρατούν τον οργανισμό σου υγιή. Α, και το burnout σίγουρα δεν βοηθά.

3# Επενδύστε στις σωστές ανθρώπινες σχέσεις. Είναι κάτι που το λένε και άλλοι business γκουρού. Οι άνθρωποι με τους οποίους κάνουμε παρέα, μας επηρεάζουν. Ο business coach, Tim Ferris, λέει ότι είμαστε ο «μέσος όρων» των 5 ανθρώπων με τους οποίους κάνουμε περισσότερο παρέα. Οι σωστοί άνθρωποι, μπορούν να σε ωθήσουν στο να γίνεις και εσύ καλύτερος.

4# Μέτρα την επιτυχία με μια λέξη: Αγάπη. Tο γράφαμε και σε άρθρο εδώ στο It’s Possible. Σύμφωνα με το Buffett, όταν πλησιάζεις στο τέλος της ζωής σου, το μοναδικό μέτρο επιτυχίας θα είναι το πόσοι άνθρωποι σε αγαπούν. «Γνωρίζω ανθρώπους που έχουν πολλά χρήματα και κάνουν πολυτελή δείπνα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς στον κόσμο δεν τους αγαπά», τονίζει. «Αν φτάσετε στην ηλικία μου στη ζωή και κανείς δεν σε συμπαθεί, δεν με νοιάζει πόσο μεγάλο είναι ο τραπεζικός σας λογαριασμός, η ζωή σας είναι μια καταστροφή», σημειώνει ο Buffett

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − three =