αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Todd Wagner ξανά χτυπά: Οι δύο ερωτήσεις που πρέπει να κάνουν στον εαυτό τους οι νέοι επιχειρηματίες

Ο Todd Wagner ξανά χτυπά: Οι δύο ερωτήσεις που πρέπει να κάνουν στον εαυτό τους οι νέοι επιχειρηματίες

Πριν μερικές ημέρες περιέγραψε το πως νιώθει κάποιος άνθρωπος όταν ξαφνικά γίνεται πλούσιος. «Μπορεί να περπατάς μέσα σε ένα κατάστημα και να αναρωτηθείς: πόσο κάνει αυτό το κοστούμι; Μα μπορείς να αγοράσεις όλα τα κοστούμια!», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Είναι ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, Todd Wagner. Συνιδρυτής της ιντερνετική εταιρίας Broadcast.com. Την οποία πούλησε στη Yahoo το 1999 προς 5,7 δισ. δολάρια.

Τώρα ξαναχτυπά… και παραθέτει τις δύο ερωτήσεις που πρέπει να κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες στον εαυτό τους. Και από αυτές -ή μάλλον από τις απαντήσεις που θα δώσουν οι επιχειρηματίες- εξαρτάται το αν θα καταφέρουν να φτάσουν στην επιτυχία.

Όπως εξηγεί στο CNBC, η πρώτη ερώτηση για τους νέους επιχειρηματίες, αφορά το αν είναι έτοιμοι να αφήσουν την κανονική δουλειά που ήδη έχουν. Αν η απάντηση είναι «όχι», τότε αυτό είναι «μια κόκκινη σημαία», όπως λέει ο ίδιος. Το να αφιερωθείς εξολοκλήρου στο νέο σου project παίζει καθοριστικό ρόλο για το αν θα φτάσεις στην επιτυχία ή όχι, εκτιμά ο Todd Wagner. Και δεν πρέπει να φοβάσαι την αποτυχία.

Ερώτηση δεύτερη: «Είσαι διατεθειμένος να βάλεις τα δικά σου χρήματα, έτσι ώστε να ξεκινήσει η επιχείρηση;», ρωτά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχεις κι άλλους επενδυτές, όμως πρέπει να έχεις συμμετοχή και εσύ στο… παιχνίδι. Μάλιστα ο αμερικανός επιχειρηματίας μιλά ανοιχτά: «Πρέπει να ανησυχείς κάθε βράδυ, για το τι θα γίνει αν η εταιρία δεν πάει καλά», τονίζει. Και συμπληρώνει ότι «αν η επιχείρηση αποτύχει, θα πρέπει να πονέσεις, όσο θα πονέσει και ένας πιθανός επενδυτής».

Ο ίδιος πάντως το είχε πράξει κάποτε. Όταν ξεκίνησε την δική του επιχείρηση, έβαλε όλες του τις οικονομίες, ως επένδυση. Το ρίσκο του βγήκε και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος περιγράφει το πως νιώθεις όταν ξαφνικά γίνεσαι πλούσιος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 5 =