αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ Tim Cook είναι εντυπωσιασμένος από την επαυξημένη πραγματικότητα. Και εξηγεί το γιατί

Ο Tim Cook είναι εντυπωσιασμένος από την επαυξημένη πραγματικότητα. Και εξηγεί το γιατί

Ο Tim Cook σε δηλώσεις του εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επαυξημένη πραγματικότητα, αποκαλώντας αυτή την τεχνολογία ως κάτι το εξαιρετικό, όπως είναι και ένα smartphone. Ειδικότερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «The Independent», ο Cook ρωτήθηκε για τη γνώμη του πάνω στην επαυξημένη πραγματικότητα και στις πιθανές εφαρμογές στο κόσμο των smartphones.

«Τη θεωρώ ως κάτι το ιδιαιτέρως σημαντικό, όπως ένα smartphone. Το smartphone είναι για όλους, δεν πρέπει να θεωρούμε ότι το iPhone απευθύνεται σε συγκεκριμένα τμήματα του πληθυσμού, σε μια συγκεκριμένη χώρα ή σε μια συγκεκριμένη αγορά. Έτσι, και το iPhone είναι για όλους. Είμαι ενθουσιασμένος από τα πράγματα που αυτή μπορεί να κάνει και τα οποία μπορούν να βελτιώσουν τις ζωές μας. Αλλά και να μας ψυχαγωγήσει. Αντιμετωπίζω την επαυξημένη πραγματικότητα, όπως αντιμετωπίζω και την αρχιτεκτονική του iPhone. Αλλά υπάρχουν πράγματα που θα πρέπει να ανακαλύψουμε, πριν γίνει διαθέσιμη και υιοθετηθεί από πολλούς».

Από τις δηλώσεις αυτές, όπως σχολιάζει το τεχνολογικό Digitallife.gr, εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς ότι ο Cook θεωρεί πως η τεχνολογία αυτή βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ακόμη, κάτι που σημαίνει πως δεν θα τη δούμε σε προϊόντα της Apple στο κοντινό μέλλον. Στην ίδια συνέντευξη, ο Tim Cook συνέκρινε την επαυξημένη με την εικονική πραγματικότητα, επαινώντας την πρώτη για ακόμη μια φορά, ως κάτι που θα μπορέσει να επιτρέψει την συνύπαρξη εικονικών και πραγματικών αντικειμένων.

«Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για την επαυξημένη πραγματικότητα καθώς σε αντίθεση με την εικονική, η οποία αποκλείει τον πραγματικό κόσμο, η επαυξημένη επιτρέπει στα άτομα να συμμετέχουν σε αυτόν, αλλά δίνει και τη δυνατότητα για σημαντικές βελτιώσεις στο τι γίνεται στο παρόν. Τα περισσότερα άτομα δεν επιθυμούν σήμερα να κλειδωθούν για πολύ ώρα έξω από τον πραγματικό κόσμο. Και αυτό ακριβώς κάνει η επαυξημένη πραγματικότητα, να μην σας καθιστά απορροφημένο σε κάτι, αλλά αυτό το κάτι να το κάνει μέρος του κόσμου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − eight =