αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Steve Jobs είχε πει με μια φράση τι πρέπει να κάνεις για να ζήσεις την ζωή που θέλεις

Ο Steve Jobs είχε πει με μια φράση τι πρέπει να κάνεις για να ζήσεις την ζωή που θέλεις

Ο Steve Jobs έζησε 56 χρόνια και μέσα σε αυτά παρέθεσε μερικά χρήσιμα μαθήματα. Πήραμε μια μεγάλη γεύση από τη φιλοσοφία του σχετικά με τη ζωή, στην ομιλία του μπροστά στους απόφοιτους του Στάνφορντ το 2005. Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την ομιλία με ελληνικούς υπότιτλους εδώ.

Τι είπε λοιπόν ο εμβληματικός ιδρυτής της Apple σε εκείνη την ομιλία; Μεταξύ άλλων των ακούσαμε να λέει: «Μην αφήνετε τον θόρυβο των απόψεων των άλλων να πνίξει τη δική σας εσωτερική φωνή. Και το πιο σημαντικό, να έχετε το θάρρος να ακολουθήσετε την καρδιά και τη διαίσθησή σας. Κατά κάποιο τρόπο ξέρουν ήδη τι θέλετε πραγματικά να κάνετε. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα».

Όπως εξηγεί το αμερικανικό inc.com, ο Jobs είπε με μία φράση τι πρέπει να κάνεις για να ζήσεις την ζωή που θέλεις: «Ακολουθήσετε την καρδιά και τη διαίσθησή σας».

Όλοι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όπως έλεγε ο Steve Jobs, o χρόνος μας είναι περιορισμένος. Έτσι, πρέπει να τον χρησιμοποιούμε με σύνεση.

Το να σκέφτεσαι τον θάνατό σου και τον χρόνο που σου απομένει, δεν είναι περιοριστικό. Αντίθετα, έχει σκοπό να σας δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χρόνο με πιο ουσιαστικό τρόπο.

Ο Jobs είπε στην ίδια ομιλία του: «Το να θυμάμαι ότι θα πεθάνω σύντομα, είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που έχω συναντήσει ποτέ για να με βοηθήσει να κάνω τις σημαντικές επιλογές στη ζωή. Επειδή σχεδόν τα πάντα – όλες οι εξωτερικές προσδοκίες, όλη η περηφάνια, όλος ο φόβος της αμηχανίας ή της αποτυχίας – είναι πράγματα δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στο θάνατο. Έτσι κοιτάς μόνο ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό. Το να θυμάσαι ότι πρόκειται να πεθάνεις είναι ο καλύτερος τρόπος που γνωρίζω για να αποφύγω την παγίδα της σκέψης ότι ”έχεις κάτι να χάσεις”. Είσαι ήδη γυμνός. Δεν υπάρχει λόγος να μην ακολουθείς την καρδιά σου».

Ο ίδιος ξεκινούσε κάθε μέρα πηγαίνοντας μπροστά στον καθρέφτη και ρωτώντας τον εαυτό του μια ερώτηση: «Αν σήμερα ήταν η τελευταία μέρα της ζωής μου, θα ήθελα να κάνω αυτό που πρόκειται να κάνω σήμερα;».

«Κάθε φορά που η απάντηση είναι ‘όχι’ για πάρα πολλές ημέρες στη σειρά, ξέρω ότι κάτι πρέπει να αλλάξω», παραδέχτηκε ο Jobs στην ομιλία του στο Στάνφορντ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 16 =