αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Steve Jobs είχε εξηγήσει κάποτε, γιατί πρέπει να ξεκινάς ένα δικό σου project στα 20s σου

Ο Steve Jobs είχε εξηγήσει κάποτε, γιατί πρέπει να ξεκινάς ένα δικό σου project στα 20s σου

Στην Ελλάδα πολλές φορές ακούμε την αντίθετη άποψη: Συχνά ακούμε ότι κάποιος είναι «μικρός» για να ξεκινήσει ένα δικό του business project. Με τον όρο «μικρός» μπορεί κάποιοι να εννοούν ακόμα και έναν 27χρονο ή 30χρονο άνθρωπο.

Βέβαια -ειδικά στην digital εποχή μας- τα παραδείγματα δείχνουν ότι μπορεί κάποιος να ξεκινήσει ένα δικό του project, στα 20s του, ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού του και να φτάσει στην επιτυχία. Άνθρωποι όπως ο Mark Zuckerberg ή ο Evan Spiegel ξεκίνησαν σε πολύ νεαρή ηλικία, και κατάφερα να φτάσουν στην επιχειρηματική επιτυχία. Ενώ οι ίδιοι έγινα πολύ πλούσιοι. Την ίδια στιγμή, βλέπουμε κάθε χρόνο πολλούς νέους επιχειρηματίες να μπαίνουν σε λίστες όπως την 30Under30 του Forbes. Τα τελευταία χρόνια είχαμε την τύχη να μπουν και κάποιοι Έλληνες εκεί.

Κάποτε, ο Steve Jobs είχε εξηγήσει το γιατί πρέπει να ξεκινάς το «επιχειρηματικό ταξίδι» σου όταν είσαι νέος. Τον είχαν ρωτήσει πως πήρε την απόφαση να ιδρύσει την Apple στα 20s του. Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη.

«Ήμασταν περίπου 20 χρονών, δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε. Δεν είχαμε οικογένειες, παιδιά, σπίτια. Δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε».

«Ακόμα και αν καταστρεφόμασταν, η εμπειρία που θα είχαμε λάβει θα ήταν 10 φορές πιο σημαντική. Άρα τι είχαμε να χάσουμε; Δεν υπήρχε ρίσκο» λέει ο Jobs.

Και τονίζει: «Πάντα συμβούλευα τους νέους: Μην περιμένετε. Κάντε κάτι όταν είστε νέοι».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =