αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Steve Jobs ήταν εκατομμυριούχος στα 23 του. Κι όμως, πάντα έλεγε ότι δεν ήταν στόχος του τα χρήματα

Ο Steve Jobs ήταν εκατομμυριούχος στα 23 του. Κι όμως, πάντα έλεγε ότι δεν ήταν στόχος του τα χρήματα

Ο Steve Jobs κατάφερε να βγάλει πολλά χρήματα κατά τη διάρκεια της ζωής του. Με αφετηρία την ίδρυση της Apple, σε πολύ νεαρή ηλικία. «Είχα μια περιουσία πάνω από 1 εκατ. δολάρια στα 23 μου, 10 εκατ. δολάρια όταν ήμουν 24 και πάνω από 100 εκατ. δολάρια όταν ήμουν 25. Αλλά αυτό δεν ήταν τόσο σημαντικό», έλεγε ο ίδιος σε συνέντευξη του στο PBS documentary το 1996. Ίδρυσε την Apple σε ηλικία 21 ετών. «Δεν το έκανα για τα χρήματα», έλεγε ο Steve Jobs.

Το ίδιο έλεγε και λίγο πιο μετά στην διαδρομή του, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά. Τότε που απολύθηκε από την Apple και έχανε χρήματα. Έμενε συγκεντρωμένος στον μεγάλο σκοπό του, και λάμβανε αποφάσεις όχι με κριτήριο το να γίνει πλούσιος.

Ο Steve Jobs, έβλεπε και το πως κινούνταν άλλοι άνθρωποι γύρω του. Έπαιρνε έτσι σημαντικά μαθήματα.

«Έβλεπα άλλους ανθρώπους στην Apple, ειδικά μόλις κάναμε την Δημόσια Εγγραφή ως εταιρία, και το πόσο είχαν αλλάξει», έλεγε ο jobs. «Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους, ένιωθαν ότι έπρεπε να ζουν σαν πλούσιοι ξαφνικά. Έβγαιναν έξω, αγόραζαν σπίτια και Rolls-Royces».

Η αλλαγή που έβλεπε μπροστά στα μάτια του, έκανε τεράστια εντύπωση στον Jobs. «Έβλεπα ανθρώπους που ήταν πραγματικά καλοί και απλοί, να μετατρέπονται σε αυτούς τους παράξενους ανθρώπους. Έκανα μια υπόσχεση στον εαυτό μου: Είπα, ‘δεν πρόκειται να αφήσω αυτά τα χρήματα να καταστρέψουν τη ζωή μου’» έλεγε ο εμβληματικός συνιδρυτής της Apple.

Και κάπως έτσι πορεύτηκε στην ζωή του. Άλλωστε, σαφείς ήταν και οι συμβουλές του, λίγα χρόνια αργότερα, το 2005, μιλώντας στους αποφοίτους του Στάνφορντ. «Η δουλειά σας θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας. Και ο μόνος τρόπος για να είστε χαρούμενοι, είναι να κάνετε μια δουλειά που θεωρείτε σπουδαία. Αν δεν την έχετε βρει ακόμα, συνεχίστε να ψάχνετε, μην τα παρατάτε».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =