αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ startupper που έκανε live μετάδοση… από την τουαλέτα του για 50 ώρες, για να μαζέψει χρήματα μέσω crowdfunding (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο startupper που έκανε live μετάδοση… από την τουαλέτα του για 50 ώρες, για να μαζέψει χρήματα μέσω crowdfunding (ΒΙΝΤΕΟ)

Εσείς πόσο μακριά θα φτάνατε για την startup σας; Ο Σάιμον Γκρίφιθς είναι CEO και συνιδρυτής της αυστραλιανής startup Who Gives A Crap. Όταν ξεκίναγε την εταιρία του το 2012, αποφάσισε να κάνει κάτι που έμοιαζε τρελό: Ανακοίνωσε ότι θα μείνει σε μία τουαλέτα για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να μαζέψει ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό μέσω crowdfunding.

Έτσι και έγινε. Ο ίδιος κάθισε σε μία τουαλέτα στην άδεια αποθήκη της ομάδας και ξεκίνησε. Ολες τις ώρες αυτές, που δεν ξεπέρασαν τις 50, έκανε live μετάδοση από την τουαλέτα. Ενώ η όλη διαδικασία του crowdfunding έτρεχε μέσα από την γνωστή πλατφόρμα indiegogo. Όπως σημειώνει το CNBC, κατόρθωσε τελικά στο εν λόγω διάστημα των δύο ημερών και δύο ωρών να συγκεντρώσει τα 50.000 δολάρια, τα οποία απαιτούνταν για την πρώτη μαζική παραγγελία τους, παραδίδοντας το πρώτο τους προϊόν τον Μάρτιο του 2013.

Εχουν περάσει εννέα χρόνια και η εταιρεία έχει επεκταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ, ενώ έπεται ο Καναδάς.

Η startup ασχολείται με την πώληση προϊόντων υγιεινής, τα οποία έχουν κατασκευαστεί βάσει προδιαγραφών φιλικών προς το περιβάλλον και είναι βιώσιμα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το χαρτί υγείας. Επιπλέον, κάνει και κάτι άλλο πέραν των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της. Ασχολείται με το να δωρίζει το ήμισυ των χρημάτων τα οποία συγκεντρώνει από τις πωλήσεις ανακυκλωμένου χαρτιού, στην υλοποίηση έργων στις πιο φτωχές χώρες του κόσμου σχετικά με τις υποδομές υγιεινής.

Οι άνθρωποι πίσω από την startup είναι οι Σάιμον Γκρίφιθς, Τζίαν Ρατνατούνγκα και Ντάνι Αλεξάντερ. H ιδέα προέκυψε όταν συνειδητοποίησαν κάποια στιγμή πως σε όλη τη Γη υπάρχουν περίπου δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίοι παρά την έκρηξη της υψηλής τεχνολογίας και τα ρηξικέλευθα επιτεύγματά της δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει πρόσβαση σε καθαρές τουαλέτες. Με αυτά κατά νου αποφάσισαν να προωθήσουν στην αγορά είδη υγιεινής και χαρτιά υγείας. Ετσι ξεκίνησαν να ερευνούν το πώς θα κατασκευάσουν τέτοια προϊόντα, τα οποία θα είναι και βιώσιμα και οικολογικά.

Χρησιμοποιώντας το Crowdfunding μοντέλο, η Who Gives A Crap κατάφερε να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη για το μεγαλύτερο μέρος του 9ετους ταξιδιού της. Αλλά τώρα η εταιρεία συγκέντρωσε με επιτυχία 30 εκατομμύρια δολάρια σε εξωτερική χρηματοδότηση από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων venture capital εταιριών όπως οι Verlinvest, The Craftory, Jamjar Investments και Grok Ventures. Ο CEO είπε ότι η αυξημένη οικονομική υποστήριξη θα επιτρέψει στην εταιρεία να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =