αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Simon Sinek εξηγεί το «μυστικό» για να αντέξεις σε έναν «μαραθώνιο». Όχι, δεν πρέπει να ξενυχτήσεις δουλεύοντας

Ο Simon Sinek εξηγεί το «μυστικό» για να αντέξεις σε έναν «μαραθώνιο». Όχι, δεν πρέπει να ξενυχτήσεις δουλεύοντας

Είναι ένα σκηνικό που ίσως έχεις βιώσει και εσύ: Έχεις μια «καταπληκτική ιδέα», αποφασίζεις να την κάνεις πραγματικότητα, και καταλήγεις να εργάζεσαι όλη την νύχτα με σκοπό να φτάσεις στην επιτυχία. Το αποτέλεσμα; Είναι πιθανό να φτάσεις στο burnout… πριν έρθει η επιτυχία. Δεν γίνεται να κερδίσεις έτσι σε ένα επαγγελματικό μαραθώνιο.

Ο διάσημος leadership coach και bestseller συγγραφέας, Simon Sinek, μιλώντας σε πρόσφατο Podcast, εξήγησε με απλά λόγια το «μυστικό» της επιτυχίας: Πρέπει να ξεχωρίσουμε την ένταση από την συνέπεια.

Ναι, το ένα δεν συνδέεται απαραίτητα με το άλλο. Έχουμε ξανά συζητήσει εδώ στο It’s Possible για αυτό. Το ότι δουλεύεις κάθε ημέρα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να δουλεύεις όλη την ημέρα. Έτσι «δεν βγαίνει». Και όσο πιο σύντομα το καταλάβεις, τόσο το καλύτερο θα είναι για την επαγγελματική σου διαδρομή και για την υγεία σου.

«Πρέπει να κατανοήσουμε την αλληλεπίδραση μεταξύ ‘έντασης’ και ‘συνέπειας’. Δεν μπορείτε να πάτε στο γυμναστήριο για 9 ώρες σερί και να αποκτήσεις μια καλή φόρμα. Δεν λειτουργεί. Αλλά αν γυμνάζεσαι κάθε μέρα για 20 λεπτά, θα έχεις το αποτέλεσμα που θες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω πότε», λέει με νόημα ο Simon Sinek.

Πρέπει λοιπόν να πας σε μια τακτική που θα σε φτάσει στον μεγάλο στόχο σου σε βάθος χρόνου. Και όχι να δώσεις όλες σου τις δυνάμεις μέσα σε μια νύχτα προσπαθώντας να τα καταφέρεις. Εδώ βέβαια προκύπτει και άλλο ένα πρόβλημα όπως είπε ο Sinek: Μόλις μπεις στον «μαραθώνιο» συνήθως δεν γνωρίζεις το πότε θα έρθει η επιτυχία. Για αυτό βλέπουμε πολλούς νέους να έχουν μια ιδέα, να παθιάζονται με αυτή, να δουλεύουν σκληρά για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά ακριβώς επειδή δεν βλέπουν άμεσα αποτελέσματα να εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάς αυτό που λένε πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες: Ότι όλες αυτές οι «επιτυχίες μέσα σε μια νύχτα» που βλέπεις γύρω σου, στην πραγματικότητα χρειάστηκαν πολύ χρόνο για να γίνουν. Και τώρα όλοι μιλούν για αυτές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − six =