αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Satya Nadella αποκαλύπτει την απρόσμενη ερώτηση που του έγινε κάποτε, η οποία τον έκανε πιο συμπονετικό και καλύτερο leader

Ο Satya Nadella αποκαλύπτει την απρόσμενη ερώτηση που του έγινε κάποτε, η οποία τον έκανε πιο συμπονετικό και καλύτερο leader

Ο Satya Nadella είναι ο CEO της Microsoft. Ένας ανθρώπους που αναμφίβολα έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στον τεχνολογικό γίγαντα, τα τελευταία χρόνια. Στο νέο του βιβλίο με τίτλο Hit Refresh, κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε ένα χαρακτηριστικό που κάνει τον ίδιο καλύτερο leader, και είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που έχει βάλει στην κουλτούρα της εταιρίας.

Αυτό το στοιχείο είναι η συμπόνια. Μάλιστα, η συγκεκριμένη λέξη, αναφέρεται 53 φορές στο βιβλίο, όπως σχολιάζει το αμερικανικό inc.com. Όμως ο γνωστός businessman παραδέχεται ότι δεν ήταν πάντα τόσο συμπονετικός, όσο είναι σήμερα. Ένα περιστατικό του άλλαξε τον τρόπο σκέψης.

Συνέβη πριν από περίπου 25 χρόνια. Σε μια από τις πρώτες συνεντεύξεις που πέρασε ο Nadella, για να προσληφθεί στη Microsoft. Σε εκείνη την συνέντευξη, τις ερωτήσεις του έκανε ένας manager της εταιρίας. Ο Richard Tait.

«Φαντάσου ότι βλέπεις ένα μωρό να στέκεται στην άκρη του δρόμου και να κλαίει. Τι κάνεις;», ρώτησε ο manager τον νεαρό Nadella.

Η απάντηση ήταν… αυθόρμητη: «Θα καλούσα το 911». Ο οποίος είναι ένας αριθμός έκτακτης βοήθειας. Αυτή ήταν η απάντηση του τωρινού CEO της Microsoft. Ο Ruchrad Tait πήρε τον Nadella έξω από το δωμάτιο. Και του είπε: «Χρειάζεσαι περισσότερη συμπόνια. Όταν βλέπεις ένα μωρό να στέκεται στον δρόμο και να κλαίει, παίρνεις στην αγκαλιά σου το μωρό».

Τελικά, ο Nadella προσλήφθηκε τότε στην Microsoft. Στην εταιρία παραμένει μέχρι σήμερα και μάλιστα έχει «αναρριχηθεί» στην κορυφαία θέση. Ωστόσο, ίσως το σημαντικότερο μάθημα ηγεσίας που πήρε πριν 25 χρόνια, ήταν ότι πρέπει να είναι πιο συμπονετικός. Κάτι που το εφαρμόζει μέχρι και τώρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =