αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ Roubini ξανά χτυπά: «’Ωρα Lehman’ για την Ευρώπη»- Ποιος είναι ο κίνδυνος που έρχεται κατά πάνω μας

Ο Roubini ξανά χτυπά: «’Ωρα Lehman’ για την Ευρώπη»- Ποιος είναι ο κίνδυνος που έρχεται κατά πάνω μας

Ο οικονομολόγος Nuriel Roubini χτυπά πάλι το καμπανάκι του κινδύνου. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε “Ώρα Lehman” για την Ευρώπη την κρίση της Credit Suisse.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος ανέφερε σε ανάρτησή του ότι ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος είναι «πολύ μεγάλος για να σωθεί και πολύ μεγάλος για να πτωχεύσει», δίνοντας το στίγμα των ομοιοτήτων με την κατάρρευση της Lehman Brothers στις ΗΠΑ, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μεγάλη οικονομική κρίση, που επηρέασε και την Ελλάδα.

«Όπως επισήμανα στη συνέντευξή μου στο Bloomberg TV σήμερα το πρωί, η κρίση της Credit Suisse είναι μια “ώρα Lehman” για τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αγορές. “Πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει και πολύ μεγάλη για να σωθεί”. Δεν είναι καν σαφές ποιες είναι οι διάφορες μη πραγματοποιημένες ζημιές της σε τίτλους και άλλα περιουσιακά στοιχεία», έγραψε στο Twitter.

Μάλιστα στο συνέντευξη του στο Bloomberg, επισήμανε ότι «η αμερικανική Silicon Valley Bank αφορούσε μόνο 150 δισ. δολάρια ενεργητικό, ενώ στην Credit Suisse μιλάμε για τουλάχιστον 700 δισ. δολάρια. Οπότε οτιδήποτε συμβεί στην ελβετική τράπεζα θα έχει συστημικό αντίκτυπο όχι μόνο στο ευρωπαϊκό χρηματοικονομικό σύστημα αλλά στο παγκόσμιο σύστημα».

Σημειώνεται ότι η Credit Suisse έχασε σχεδόν το ένα τέταρτο της αξίας της σήμερα Τετάρτη, πέφτοντας σε νέο ιστορικό χαμηλό, αφού ο μεγαλύτερος επενδυτής της δήλωσε ότι δεν μπορούσε να παράσχει στην ελβετική τράπεζα περισσότερη οικονομική βοήθεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − seven =