αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Peter Thiel δίνει 10.000 δολάρια υποτροφία, σε όσους νέους επιχειρηματίες παρατούν το πανεπιστήμιο. Ένας καθηγητής εξηγεί ότι είναι μεγάλο λάθος

Ο Peter Thiel δίνει 10.000 δολάρια υποτροφία, σε όσους νέους επιχειρηματίες παρατούν το πανεπιστήμιο. Ένας καθηγητής εξηγεί ότι είναι μεγάλο λάθος

Ο συνιδρυτής της Paypal και επενδυτής, Peter Thiel, έχει εκφράσει πολλές φορές την άποψη, ότι ένα πανεπιστημιακό πτυχίο δεν κάνει την διαφορά στην καριέρα κάποιου. Μάλιστα, το έχει πάει ένα βήμα πιο κάτω, και προσφέρει υποτροφίες αξίας 10.000 δολαρίων, σε όσους νέους επιχειρηματίες παρατούν το πανεπιστήμιο. Θέλοντας να ωθήσει με τον τρόπο του, όσο περισσότερους νέους γίνεται, να πράξουν το ίδιο.

Ο καθηγητής marketing, Scott Galloway, μιλά στο Business Insider και παραθέτει την άλλη άποψη. Θεωρεί ότι ο Peter Thiel κάνει μεγάλο λάθος, που παροτρύνει τους νέους να αφήσουν τις σπουδές τους. Όπως εξηγεί ο καθηγητής, αν κοιτάξεις τους νέους εκατομμυριούχους των τελευταίων 20 ετών, θα δεις ότι έχουν δύο κοινά στοιχεία, οι περισσότεροι εξ αυτών. Καταρχήν δουλεύουν καθημερινά σε όλα τα επίπεδα. Και σε ότι αφορά την άθληση. Κάτι που ανεβάζει το ηθικό τους και τους δίνει ενέργεια.

Το δεύτερο κοινό στοιχείο που έχουν; «Πήγαν στο πανεπιστήμιο», σημειώνει ο Scott Galloway.

Μάλιστα, ο ίδιος απορεί πως ένας άνθρωπος σαν τον Thiel, που έχει πτυχία, ωθεί νέους στο να αφήσουν τις σχολές τους. Όπως λέει, αυτό ίσως θα μπορούσαν να το κάνουν οι Steve Jobs και Bill Gates. Ο καθηγητής παραδέχεται ότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που παράτησαν το πανεπιστήμιο και έφτασαν στην τεράστια επιτυχία. Σας τους δύο προαναφερθέντες ή τον Mark Zuckerberg.

«Αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι δεν είσαι ένα τέτοιο άτομο. Και να πας στο πανεπιστήμιο», καταλήγει. Δες την πλήρη άποψη του, στο παρακάτω σύντομο βίντεο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 4 =