αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ offline δρόμος που μπορεί να κάνει την διαφορά, όταν ψάχνεις δουλειά: Μια career coach παραθέτει την άλλη πλευρά

Ο offline δρόμος που μπορεί να κάνει την διαφορά, όταν ψάχνεις δουλειά: Μια career coach παραθέτει την άλλη πλευρά

Ζούμε στην digital εποχή. Και δεν θα μπορούσε να μην συμβαδίζει με αυτά τα δεδομένα και η αναζήτηση εργασίας. Μπορεί πριν κάποια χρόνια όταν αναζητούσες  εργασία να έπρεπε να πας το βιογραφικό σου… πόρτα- πόρτα, όμως τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Υπάρχουν πολλά sites αναζήτησης εργασίας, ελληνικά και ξένα, τα οποία σου δίνουν τη δυνατότητα να καταχωρήσεις online το βιογραφικό σου, να δεις αγγελίες με ένα κλικ και πολλά άλλα.

Κι όμως, η online αναζήτηση εργασίας δεν αρκεί πάντα, για να φτάσεις στη θέση εργασίας που τόσο θες. Αυτό εξηγεί η Career Coach, Angela Copeland, μιλώντας στο CNBC.

«Ποτέ δεν είχαμε περισσότερες καλές πληροφορίες στα χέρια μας. Αλλά, μην βασίζεστε στο διαδίκτυο εξ ολοκλήρου» τονίζει.

Και εξηγεί: «Οι HR Managers βομβαρδίζονται με εκατοντάδες βιογραφικά που τους έρχονται μέσω του διαδικτύου. Όταν ψάχνετε δουλειά, κάντε αίτηση online. Αλλά, στη συνέχεια, σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε επίσης offline». Για παράδειγμα, έχετε επαφές στην εταιρεία με την οποία θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε; Θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε άμεσα με τον διαχειριστή μίσθωσης;

«Όταν συνδεθείτε με την εταιρεία εκτός σύνδεσης, θα γίνετε… πραγματικός άνθρωπος. Αυτά τα απλά offline βήματα, θα σας βάλουν στη ‘γρήγορη λωρίδα’ σε μια διαδικασία πρόσληψης», καταλήγει η ίδια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 9 =