αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Mr Spotify θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια σε Ευρωπαϊκές startups. Θέλει να χτίσει το «Ευρωπαϊκό Όνειρο»

Ο Mr Spotify θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια σε Ευρωπαϊκές startups. Θέλει να χτίσει το «Ευρωπαϊκό Όνειρο»

Θα μπορούσαμε, άραγε, να έχουμε μια… Silicon Valley στην Ευρώπη; Ο ιδρυτής του Spotify λέει ναι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι διατεθειμένος να επενδύσει 1 δισ. δολάρια από την περιουσία του σε Ευρωπαϊκές startups.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη της διοργανώτριας εκδηλώσεων για startups, Slush, ο Daniel Ek ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να ποντάρει σε ευρωπαϊκές επενδύσεις. Μεταξύ των κλάδων που επιδιώκει να επενδύσει είναι η υγεία, η εκπαίδευση, η μηχανική μάθηση και η βιοτεχνολογία.

«Θέλω να διαδραματίσω το ρόλο μου. Oλοι γνωρίζουμε ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι η πρόσβαση στα κεφάλαια», δήλωσε ο Εκ, προσθέτοντας ότι ήθελε να επιτύχει ένα «νέο ευρωπαϊκό όνειρο »- παρόμοιο με αυτό του αμερικανικού ονείρου- κατά την επόμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Εκ ανέρχεται στα 3,6 δισ. δολάρια και σύμφωνα με τα λεγόμενά του σχεδόν το ένα τρίτο εξ αυτών θα το διαθέσει στις επενδύσεις αυτές.

«Απογοητεύομαι πολύ όταν βλέπω Ευρωπαίους επιχειρηματίες να εγκαταλείπουν τα εκπληκτικά οράματά τους και να πωλούν νωρίς σε μη ευρωπαϊκές εταιρείες ή όταν κάποιο από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα στην Ευρώπη φεύγει επειδή δεν αισθάνεται ότι αξίζει εδώ», δήλωσε ο Daniel Ek . «Χρειαζόμαστε περισσότερες μεγάλες εταιρείες που θα ανεβάσουν τον πήχη και θα μπορούν να λειτουργήσουν ως έμπνευση».

Η επιτυχία… δεν έρχεται εύκολα

Ο Daniel Ek κατάφερε να γίνει πλούσιος νωρίς στην ζωή του. Αυτό όμως δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ο ίδιος έχει μιλήσει πολλές φορές για τις θυσίες που πρέπει να κάνει κάποιος για να φτάσει στην επιτυχία.

Όπως λέει ο ίδιος, οι αυστηροί κανόνες σε ότι αφορά τη διαχείριση του χρόνου, κάνουν τη διαφορά. Και το πάει ένα βήμα παραπέρα. Όπως εξηγεί στο FastCompany.com, δεν κάνει προσκλήσεις για κοινωνικές εξόδους. Αλλά και ούτε πάει όταν τον καλούν συνήθως. «Αν δεν εμφανιστείς, κάποιος μάλλον θα στεναχωρηθεί», παραδέχεται. Αλλά συμπληρώνει: «Λέω στους φίλους μου ότι τους ευχαριστώ που με καλούν, αλλά πιθανότατα δεν θα πάω». Έχει να κάνει με τις προτεραιότητες, σημειώνει ο Daniel Ek.

«Σίγουρα, αυτό ακούγεται ψυχρό, αλλά είναι μια πραγματικά για τη διατήρηση της εστίασης. Θέλουμε να πηγαίνουμε σε μπαρ ή έξω για δείπνο κάθε βράδυ ή να καθόμαστε στο τηλέφωνο όλη τη νύχτα κάθε βράδυ; Φυσικά και θέλουμε, είμαστε κοινωνικά πλάσματα. Αλλά αυτός δεν είναι ο έξυπνος τρόπος για να χειριστείς τη ζωή και να προχωρήσεις με την καριέρα σου», λέει ο ιδρυτής του Spotify.

Και συμπληρώνει: «Δεν είναι προσωπικό. Δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσει η παρέα σου. Απλά εστιάζω σε κάτι».

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η δημιουργικότητα είναι αυτό το… ελεύθερο πνεύμα που δεν έχει σύνορα. Όχι, στην πραγματικότητα οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι στον κόσμο προγραμματίζουν τη δημιουργικότητά τους», τονίζει ο 35χρονος. Και καταλήγει: «Αν είστε πραγματικά συγκεντρωμένοι, αυτές είναι οι στιγμές που έρχονται οι ανακαλύψεις».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − 1 =